Na jablečnou "nutellu" výhodně zpracujete přebytky letních jablek. Lahodná čokoládová pomazánka má široké využití
Padaná nebo letní moučnatá jablka můžeme zpracovat třeba na chutnou čokoládovou pomazánku, pro kterou určitě budeme mít různé způsoby využití.
Jablka musí být dobře zralá, aby pomazánka nebyla trpká. Výhodně tímto způsobem zpracujeme letní jablka, která rychle moučnatí. Jablka nesmí být nahnilá. S trochou práce získáme výbornou pomazánku, která skvěle poslouží i k ochucení jogurtů a kaší.
Jak nutellu připravíme
Postup přípravy domácí nutelly není složitý. Popíšeme ho v několika krocích:
- Na 1 kg jablek potřebujeme 150–250 g cukru, 50 g práškového kakaa a 50 g čokolády na vaření.
- Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
- Podlijeme nepatrně vodou a rozdusíme zcela doměkka.
- Pak dosladíme podle chuti, můžeme použít domácí vanilkový cukr.
- Vmícháme práškové kakao a nalámanou čokoládu na vaření. Můžeme rozmixovat.
- Necháme přejít varem a lijeme do malých skleniček.
- Uzavřeme a sterilujeme při 85 °C po dobu přibližně 20 minut.
Jak nutellu používáme
Jablečnou nutellou můžeme slepovat sušenky, mažeme ji na piškoty, pečivo nebo palačinky, používáme ji jako jednoduchý krém na moučníky. Nutella je výborná do jogurtů, kaší a tvarohových pohárů. Výhodou je cenová dostupnost a kvalita použitých surovin.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 13 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Komentáře