Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někteří tvrdí, že by se houby mrazit neměly. Pokud však dodržíte správný postup, nemusíte se o své zdraví obávat a rozmražené houby můžete vesele konzumovat kdykoli během roku. Dokonce si můžete i vybrat, který se dvou způsobů vám bude více vyhovovat.

Mrazák je místo, kam se toho při troše snahy vejde skutečně mnoho. V mrazáku se hodí mít základní suroviny jako maso, ale třeba také sezónní potraviny. Milovníci hub jistě ocení, že si mohou tento dar přírody díky mrazáku vychutnat kdykoli v roce.

Oba způsoby jsou jednoduché a zvládne je i začátečník. Houby nejprve pečlivě očistěte a nakrájejte na plátky.

První způsob

  1. Přiveďte k varu jemně osolenou vodu.
  2. Pokrájené houby vložte do vroucí vody a vařte 4 minuty.
  3. Poté houby vyjměte z vařící vody a zchlaďte je ponořením do vody ledové.
  4. Nechte houby okapat a až zcela vychladnou, vložte je po jedné porci do sáčku nebo krabičky.

Druhý způsob

  1. Nakrájené houby vsypte na pánev a duste ve vlastní šťávě. Můžete je podlít trochou vody.
  2. Přidejte trochu másla nebo sádla a dál míchejte.
  3. Poté houby prudce zchlaďte ponořením do ledové vody.
  4. Houby i se šťávou vložte do sáčku nebo do krabičky po jedné porci.

Sáčky nebo krabičky nezapomeňte před vložením do mrazáku popsat, ať víte, co je jejich obsahem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli