Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak rychle zchladit uvařené brambory. Čekání snadno urychlíme
Zdroj: Pixabay, Hans

Uvařené brambory ve slupce si velmi dlouho uchovávají teplo. Někdy se to může hodit, ale pokud je potřebujeme co nejdříve zpracovat do salátu, velmi chladnutí zdržuje. Proces jde ale urychlit, poradíme vám jak.

Do bramborového salátu se nejvíce hodí brambory typu A, které si zachovávají při vaření pevnost a nerozváří se. Pokud je to možné, uvaříme je s předstihem, ne vždy se nám to ale podaří a pak nezbývá než čekat. Máme pro vás dva jednoduché tipy a když je využijete, čekání bude zbytečné.

Jak rychle zchladit brambory

Čekání si můžeme ušetřit.

  1. Brambory hned po uvaření a slití rozložíme na velký tác nebo plech, pak je necháme chladnout. Občas je můžeme promíchat.
  2. Ještě rychlejší je brambory v hrnci zalít studenou vodou a tu pak několikrát po sobě vyměnit. Brambory budou za chvíli chladné a připravené k dalšímu použití např. do bramborových salátů.
  3. Tip: Chladnutí bude ještě rychlejší, pokud do hrnce s vodou přidáme několik kostek ledu.

S následujícím receptem se můžete nechat naladit na Vánoce. Předvede vám přípravu bramborového salátu se smaženým kaprem.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více