Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky jsou báječnou dobrotou, která úžasně voní a chutná, výhodou je delší trvanlivost a také jednoduchá a rychlá příprava. Tedy to vše za předpokladu, že máte ten správný a spolehlivý recept, a přesně takový jsme pro vás vybrali.

Vyzkoušený a mnohokrát ověřený recept představuje určitou záruku, že se postup povede i nám - pokud se receptu opravdu budeme držet a vyhneme se experimentům. Znáte něco ještě lepšího než vanilkové rohlíčky? Asi vás napadá spousta dalšího cukroví, ale tyto vanilkové rohlíčky vás prostě nadchnou. Možná si připravte rovnou těsto na dvě dávky, protože modelování rohlíčků je vlastně docela zábava

Jak upéct báječné vanilkové rohlíčky

Postup není složitý, ale než se pustíte do přípravy těsta, připravte si dostatek vlašských ořechů. Podívejte se, jak ořechy snadno louskat.

  1. Na jednu dávku těsta na vanilkové rohlíčky budete potřebovat 340 g másla, 100 g cukru moučka, 420 g hladké mouky, 160 g mletých vlašských ořechů a 1 špetku soli. Na obalení si připravte směs moučkového a vanilkového cukru.
  2. Všechny suroviny na těsto smíchejte a zpracujte dohromady - pevné těsto je nejlepší nechat přes noc v chladu odležet.
  3. Poté si připravte plech, který vyložíte pečicím papírem nebo podložkou k opakovanému použití a můžete se pustit do tvarování rohlíčků. Rovnejte je na plech, kousek od sebe. Pozor dejte na to, aby se vám rohlíčky postupně nezvětšovaly - to se někdy stává, když už chceme mít hotovo.
  4. Rohlíčky upečte v předehřáté troubě na 180 °C, stačí malá chvilka.
  5. Ještě teplé rohlíčky vkládejte do směsi práškového a vanilkového cukru, obalujte a pak rovnejte na tác nebo rovnou do krabičky, kde počkají do Vánoc. Nejlepší jsou až po rozležení.

Přečtěte si kompletní znění receptu na vanilkové rohlíčky z úvodního videa, zajímavé jsou i pozitivní komentáře pod receptem.

Podívejte se ještě na další recepty na vanilkové rohlíčky, možná vás zaujme i odlišné složení těsta. Můžete upéct rohlíčky s jinými ořechy nebo dokonce bez ořechů.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky