Jako z ráje: Dejte si smetanový Margot dort s kokosovo-rumovou příchutí!
7. 10. 2021 Vaření
Kdo by neznal slavnou českou tyčinku Margot? Sójová tyčinka s exotickým nádechem se u nás vyrábí už od roku 1944. Proto za tu dobu vzniklo již nespočet moučníků, ve kterých hraje „Margotka“ hlavní roli. Zkuste pro tentokrát sametově jemný dort!
Tak trochu jiný dort
Pokud také patříte mezi ty, kteří zrovna nemusejí suché moučníky, smetanový dort Margot vás nadchne. Příprava korpusu je jednoduchá a zbytek tvoří nepečená náplň. A kdyby se vám náhodou nechtělo péct vůbec, klidně můžete udělat nepečený podklad jen ze sušenek a másla podle našeho receptu. Každopádně, pečený korpus má také něco do sebe. Je totiž krásně nadýchaný a tak se skvěle hodí k pěnovému krému nad ním.
Mohlo by vás zajímat
Rum, kokos a šlehačka
Zvláštní kombinace? Vůbec ne! Všechny tři chutě k sobě náramně jdou. A když se přidá ještě čokoláda, pak už vůbec není co řešit. Právě taková je hvězdná sestava surovin, jež patří do náplně dortu Margot. Příchuť rumu a kokosu obstará nastrouhaná „Margotka“, která se smíchá s vyšlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou. Originální tyčinka je symbolem léta, slunce a dobré nálady a nejinak tomu bude i u tohoto dortu, do kterého ovšem přijde ještě jedna tajná ingredience. Která to bude? To neprozradíme, ale doufáme, že už jsme vás nalákali dost. Pokud ano, zkuste si připravit dort Margot podle našeho video receptu:
Podívejte se také na náš velký přehled nepečených zákusků a moučníků➔
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní
Původní guláš se podobá spíše naší verzi gulášové polévky. Nicméně dobrý "hospodský" guláš si můžeme lehce připravit i doma, když víme, jak na to. … Číst více
Dort pro prezidenta T. G. Masaryka: S vůní mandlí a čokolády podle receptu slavné Marie Janků-Sandtnerové chutná božsky
Prezidentské volby se blíží, tak co si třeba při… Číst více
Hubnutí podle Petry z MasterChefa: Zkušená koučka radí nic si nezakazovat a nestresovat se. A přidává recept na skvělé zelňáky
Soutěž MasterChef Česko 2022 je sice za námi, ale… Číst více
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Co je dušení Dusit můžeme např. rýži nebo jinou obilovinu, zeleninu, ovoce, houby. Nejčastěji dusíme maso, protože tím dosáhneme intenzivnější vůně,… Číst více
Jak připravit maso na česneku? Přinášíme univerzální návod pro všechny druhy masa
Základem je výběr správného masa. Kdo má raději dietnější drůbeží maso, může použít vykostěné stehno, které hezky vypadá, když se sváže do balíčku. V… Číst více
Prezident Edvard Beneš miloval obyčejná jídla. Třeba kávu s mlékem, nebo tyhle jednoduché sladké nudle s tvarohem
Přemýšleli jste někdy, co se tak jí na Pražském… Číst více
Řízky, zelňačka, věnečky i prázdné stoly: Takhle vypadaly rauty ve volebních štábech Petra Pavla a Andreje Babiše
Česká republika má nového prezidenta a stal se… Číst více
Příběh Petry z MasterChefa: Během soutěže přibrala 10 kg. Bylo to emočním hladem, říká teď, když znova začíná hubnout
Soutěž MasterChef Česko sice skončila, ale… Číst více
Irish stew aneb Guláš šmrncnutý Irskem: Voní česnekem, pivem a slaninou a s čerstvým chlebem chutná božsky
Jaro si dává načas, proto nám ještě mnohdy… Číst více
Vaření nebo dušení masa? Vysvětlíme, jak se tyto způsoby úpravy masa liší
Vaření a dušení masa má svá pravidla. V prvním případě získáme silné vývary, které se uplatní nejčastěji se zeleninou a omáčkami, ve druhém případě… Číst více