Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk

Není čas na velké pečení, ale rodina si žádá něco dobrého ke snídani? Upečte jim šátečky z listového těsta, které skvěle poslouží i jako rychlovka ke svačině. Díky náplni z tvarohu, pudinku a meruněk jsou svěží a výborné.

Hodnocení receptu je 4,9 (72×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 510 kJ /
361 kcal
Bílkoviny17,34 g
Tuky11,43 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy46,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme pudink podle návodu na obalu a osladíme podle chuti. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme najemno. Krok 2: Do teplého pudinku zamícháme tvaroh, skořici a meruňky. Krok 3: Těsto rozválíme a nakrájíme na stejně velké čtverce. Poklademe tvarohovou směsí a zabalíme. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem a vyskládáme na něj připravené šátečky. Krok 5: Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 °C dorůžova asi 25 minut.

TIP: Sladké i slané recepty z listového těsta

Zveřejněno 27. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRVV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRVV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes:Rychlé a pokaždé výborné, dají se dělat v mnoha obměnách. :-K

Neměla jsem meruňky, dala jsem ploché broskvičky... výborné, rychlé, jednoduché.<3

mika59: Dekuji uctive :-D

Bodatosa: Solamylem, ten u vás určitě máte. Cca 30 g a k tomu kapku vanilkové esence. :-K

Zdravim sateckzrouty <3
Rad bych se zeptal, cim bych mohl nahradit puding …? U nas tohle neexistuje, totiz alespon jsem na puding v prasku jeste nenarazil.
Zeme: Japonsko

Dekuji a preji dobrou chut …

smuclerka: Dělám to z chlazeného ale jen jako závin ale z dvojité dávky když se na to podívají kluci (50', 19 a 17 let) snědí to na posezení

Juditas: Taky se mi někdy otevřou.

Jen se mi všechny šátecky otevřely :-(

Dobrý den, jaké jste prosím použila listové těsto? Mražené (např. Babičky Růženky) / placky rozválené / chlazené (např. Babické)? Jak velké čtverečky a kolik jich cca je na množství náplně? Děkuji za odpověď. Jsem začátečník. :-K

smuclerka: Jaké přesně to listové těsto před třemi lety bylo, si fakt nepamatuji. Určitě bylo chlazené, 500 g protože jiné nekupuji. A to množství náplně odpovídá a velikost si uděláte podle sebe. Někdo rád malinké někdo větší.

:yes ale by som si dal!

Dnes jsem dělala pro syna a snachu, už jsou snězené, nápln je výborná s těmi meruńkami, dala jsem kompotované.:yes::yes::yes:

redwinn: Moc děkuji...;-);-):-)

no ty mi dáváš:-D jen jsem naprázdno polkla:yes:;-)

Jo jo,výborné,dělám podobné, mňam :yes:

Tématické fráze:
tvarohové šátečky, listové šátečky s pudinkem, listové šátečky, listové šátečky s tvarohem, recepty z merunek, tvaroh s pudinkem, šatečky s tvarohem, listové šátečky s tvarohem a pudinkem, listové tvarohové šátečky, tvaroh a meruňky, tvarohové šátečky z listového testa, meruňky recept, meruňky tvaroh recepty, listové těsto s pudinkem a merunky, listové těsto s pudinkem, listové těsto tvaroh meruňky, merunky recepty, pudingova napln, listové těsto recepty meruňky, listové šátečky s tvarohem a s pudinkem

Suroviny:
těsto listové, meruňky, tvaroh, mléko, pudink vanilkový, cukr, skořice, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu