Kynuté buchty
Poctivé kynuté buchty vyžadují čas a péči, aby byly dokonalé. Začátečníkům mohou připadat náročné, ale s naším receptem je zvládne opravdu každý. Náplň zvolte podle vlastní chuti, ale klasika v podobě tvarohu, máku a povidel je nejlepší.
Suroviny pro 25 kusů
20 - 30
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 678 kJ / 3 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 129,06 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 227 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 595,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Moje poznámka
Kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98EY
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 3 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 1 hodinou
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 1 hodinou
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 2 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 2 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 3 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 3 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 6 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 6 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 8 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty,
kynutá buchta,
recept na kynuté buchty,
kynuté buchty s olejem,
kinute buchty,
domácí kynuté buchty,
kynuté buchty recept,
kynutý buchty,
recept na buchty,
buchty recept,
buchty kynuté,
kynuté buchty bez kynutí,
kynute buchty na pare,
buchty recepty,
kvásek na buchty,
recept kynuté buchty,
buchty s olejem,
buchty,
recepty kynute buchty,
kynutebuchty
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
cukr,
olej slunečnicový,
rum,
máslo,
Komentáře (39)
Ano, každá mouka MŮŽE být jiná. MŮŽE být i vlhčí, ale to co MŮŽE dělat při pečení paseku není vlhkost mouky, ale tzv. "síla mouky" ("farina di potenza" lepší ekvivalent v češtině mě nenapadá) Je to schopnost mouky pojmout určité množství tekutiny aby těsto mělo určitou hustotu. Teoreticky má "síla mouky" na těsto zajisté vliv, ale prakticky pouze při výrobě většího množství těsta, tedy v pekárnách, kte dělají dávku kolem 400kg těsta. Ale doma? Nebo na TOP, kde 2 ze 3 kuchařek odměřuje na hrnky? Ani náhodou! Ano, 2x zadělané těsto může být různě tuhé, ale rozdíl je zanedbatelný, a pokud ne, tak hledejte chybu spíše v tom co jste kde zkonili při odměřování(osátá - neosátá mouka, velikost vajec)
K receptu:
Obrázek nepřidám, protože podle tohoto rcp jsem nepekl a péci nebudu!
Myslím, že mlíííka je tam až až (dal bych tak 300ml)
...a 20´ při 200°C? No, nevím, nevím... doporučuji pozvat vizionáře Hlavsu, dát mu stoličku před troubu a myslím, že cosi uvidí
Já být začátečníkem v kuchyni, tak podle tohot receptu buchty určitě neupeču, ... tak snad už je to celé Ok