Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový likér

Připravte si na zimu zásobu výborného a zdravého bezinkového likéru. Pomůže Vám v boji proti nachlazení a zlepší náladu. Bezinky nasbíráte na sklonku léta a na zimu tak budete mít likér připravený.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evaprknova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení do druhého dne

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka = 2,25 litru

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 946 kJ /
7 158 kcal
Bílkoviny30,18 g
Tuky20,18 g
Vláknina150,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 332,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme odměřenou vodu, nasypeme opláchnuté kuličky černého bezu a společně vaříme 15 minut. Krok 2: Nachystáme druhý hrnec, dáme do něj cedník, na něj plátýnko, ve kterém zachytíme kuličky bezu a vymačkáme z nich co nejvíce šťávy. Krok 3: Do hrnce s vymačkanou šťávou a vodou, ve které se bez vařil, přidáme cukr, připravenou kávu a vanilkový cukr. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a dáme odpočinout do lednice do druhého dne. Krok 4: Druhý den přidáme rum, dobře promícháme a nalijeme do čistých sklenic. V chladu vydrží likér nejméně 2 roky.

TIP: Tipy na zpracování černého bezu

Zveřejněno 23. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkový likér

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9kV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkový likér

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9kV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bezinkový, je i u nás oblíbený. :-K

Recept jsem udělala jen bez koření, přidala jsem 2 lžičky kyseliny citronové a bílý rum - už druhý den jsme málem vypili půl lahve, jak je to lahodné:-D

Jdu ten to recept zkusit,sice pozdě,ale přece, ale nevím nevím zda ty dva roky vydrží:-))

Moc děkuji za bleskovou odpověď,jsem ráda že likérek vydrží.:-K

Nervozniveverka: vydrží ti i ve špajzu, nikdy jsme ho lednice nedávali;-)

Prosím může mi někdo poradit,zda likér musím skladovat pouze v lednici nebo mi bez problémů vydrží díky alkoholu i třeba jen ve špajzíku,bydlím v paneláku a tak mám strach aby se mi likér nezkazil.Děkuji předem za radu.:-K

Tento recept se na netu hodne opakuje. Osobne mi to pripada hodne slabe, zvlast, kdyz si predstavim, ze pouzivam rum s 35%. Navic pouzivani rumu mi pripada zvrhle. Do likeru jedine cisty lih, tedy vodka, vinovice eventualne fakt cisty z lekarny. Myslim, ze je vhodnejsi to dochutit jinak a to korenim.

No tento likér dělám už roky, ale nikdy se mi nestalo, že by vydržel 2 roky, někdy stěží do vánoc A bezinky s kafem se tedy netlučou, je to dobroučký!!!!!!!!!!
:-p

vloni jsem dělala, letos jdu na to zas:-))

Vypadá to moc hezky a určitě bude voňavý a moc dobrý, takže 2 roky jistě nevydrží :-D, já mám podobný likérek v lednici a chodím si na něj tišit chuťové buňky, občas tedy :-8. bodík letí:yes:

Na fotce je letošní výroba:-p:yes:

Lenka30:Můžu se zeptat,ten rum se dává do vystydlého nálevu nebo to musím znovu povařit?Dnes se na to chystám ;-)Děkuji

Lenka30:

Tento likér skutečně pomáhá při léčbě neuralgie trojklanného nervu. Vím z vlastní zkušenosti. Kávu dávám také. Existuje též varianta s nevařenými bezinkami. Kde berete Špagetko tu jistotu, že na zánět trojklanného nervu nezabírá?

dneska jsem dělala a je VÝBORNÝ (i teplý) :-p:-D:-D:-D:yes:

Nechci popisovat, jak se dělá bezinkový likér, je to v podstatě stále stejný postup, jen nesouhlasím s tou kávou a vůbec dle mého názoru, nepatří tam RUM. Do bezinkové šťávy patří zásadně NEUTRÁLNÍ alkohol. T.zn. režná nebo skotská.;-)

Hanka(neregistovaná) 29. 8. 2010 21:37
Ten kofein v likéru potencuje, t.zn. posiluje účinnost
léčivých látek, obsažených v bezinkách.Na stejném principu
jsou komponovány i různé léky.Tento líkér byl dříve více
chápán jako léčivo,nebylo totiž k mání tolik léků, co dnes.
Ale zároveň je taky moc dobrý, takový tekutý bonbonek, takže
v mírných dávkách zároveň chutná i léčí:-)http://www.toprecepty.cz/recept/13026-bezinkovy-li...

Taky ho moc dobře znám a je opravdu moc zdravý a dobrý. Marmeládu také znám, já jsem jí dávala vždy do buchet a každý se olizoval.

tento likérek dělám už nějakých pár let a je výborný. Dělala jsem z bezinek i marmeládu a neměla chybu ;-):yes::yes:

Tak dobře,když to píše Yanullka tak věřím;-),ta se vyzná co se týče zdraví:-KJá to nemyslela ve zlém,ale omlouvám se za mou neznalost.:-8:-K

No tohle je ale náhoda, zrovna dneska jsem tu brouzdala a hledala, jestli tu je nějaký recept na bezinkový likér a něco tu našla, chtěla jsem si srovnat recepty s mým lety osvědčeným receptem. Mám ho bohužel v sešitě u mých rodičů a já do něho liji dokonce 1/4l uvařené silné turecké kávy.
Já o něm, ikdyž je v něm ta káva, slyšela, že má uklidňující účinky na nervy.
Bodík je jasný:yes:

tak takový podobný likér už dělala moje babička a chutnal jako kávový likér moooooc chutnal.

Simi, pár lžic kávy v tom množství nikoho nepovalí :-)) a fakt je zdravý, tchánovi jsem s ním vyléčila zánět trojklanného nervu, pusu měl šejdrem, už si myslel, že má mozkovou příhodu, ale když ucucával medicínu, brzy bylo vše v pořádku. :yes:

Trvám ale na tom, že při odkašlávání, bolavé nohy a na bolest při trojklanném nervu teda stopro ne:-!

znám a :-p vynikající:yes:

zdravý teda asi moc ne ,ale výborný určitě;-)

Za pomoci kamarádky jsem teda jeden odkaz našla http://www.najist.cz/detail-receptu/bezinkovy-like..., překvapilo mě to a je vidět, že člověk fakt nezná vše. I když mi pořád tam ten kofein nesedí, ale .....

Spagi, netřeba se toho bát, také mám recept na bezinkový likér s kávou a byla bys překvapená, jak to dobře chutná. Mohu potvrdit, osobně jsem vařila, nejhorší úkon je to vymačkávání, byla jsem celá fialová, ale stálo to za to. :-p:yes: Posílám bod. :yes:

Likér může být i dobrý,ale zdravý když se do něj dává káva?:-O;-)

nevim zdroj,ale už jsem chutnal a ne jednou ,a musim říct ,že to nemá chybu:yes: a je to vonávý a opravdu moooooooc :-p

Kofein a bezinky mi nejde teda dohromady vůbec....i jsem projížděla net, možná špatně., ale v bezinkách jsou třísloviny,organické kyseliny, který se nutně s kofeinem musí tlouci...
Mohla by autorka uvést důvěryhodný zdroj? Díky.;-)

Tématické fráze:
bezinkový likér s kávou, likér z černého bezu, liker z bezinek, bezinkový likér z květu bezinek, bezinkový likér z květů, likér z černého bezu recept, cerny bez liker, bezinky léčivé účinky, bezinkový likér bez kávy, bezinkový kavovy likér, vyroba bezinkoveho likeru, likér z černého bezu a kávy, bezinkový džem, likér z bezu, bezový likér, kávový likér z černého bezu, recept na liker z cerneho bezu, recept na liker z bezinek, bezinkovýlikér, likér z plodů černého bezu

Suroviny:
bez černý, voda, cukr vanilkový, cukr krystal, káva, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu