Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na anglické slanině

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 358 kJ /
803 kcal
Bílkoviny4,76 g
Tuky84,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací mísu vyložíme plátky anglické slaniny. Krok 2: Na slaninu položíme osolené porce masa a přidáme jarní cibulku, bobkový list, jalovec, česnek, kmín, nové koření, pepř. Krok 3: Podlijeme vodou i vinem. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka. Maso by mělo zrůžovět. Podáváme s šťouchanými nebo opečenými brambory.

Zveřejněno 6. 7. 2015

Poznámka autora Drahos z kamene

Česneku podle chuti, já dal 3 stroužky, anglické podle chuti, já dal 10dkg.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP0j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP0j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lenunka: vymazáno

Maso tam sice není, ale zato je tam 2x jarní cibulka, aby se na ni asi nezapomnělo:-D No, recept evidentně dává kuchaři prostor pro kreativitu:-)

cathleen: jo vidíš na to maso jsem zapomněla, jasně :-8:-8:-8. Jinak ale přibližné množství by se mohlo uvést

spagetka: spagi, zrovna u tohoto receptu gramáž asi netřeba...

Drahos z kamene: spíš mi v surovinách chybí to maso :-D:-D

Drahoši, recepty máš pěkné i fotky. Jen trošku, prosím, upřesni množství surovin. Kolik slaniny, kolik česneku, vína apod. Pak už si to každý může upravit dle sebe, ale aspoň odhad aby byl;-);-)

Tématické fráze:
králík na anglické slanině, kralik v anglicke slanine, králík na anglické, králík s anglickou slaninou, králík recepty, recept králík anglická slanina, kralik anglicky, kralik v anglicke na slanině, králík v anglické slanině recept, králík a omáčka z anglické slaniny, recepty na králíka, králík se slaninou a bramborem, kralik na zelenině s anglickou slaninou, králík v anglické, kralik na angliske slanine a paprice, recept králík slanina brambory, recepty z králíka a anglické, anglicky králík, kralik anglicka, králík na zelenině a anglické slanině

Suroviny:
stehno králičí, slanina anglická, bobkový list, kmín celý, koření nové koření, česnek, cibulka jarní, jalovec, sůl, brambory, víno bílé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu