Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 692 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,40 g |
Tuky | 65,08 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 760 mg |
Sodík | 2,93 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 39,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme krevety.
Krok 2: Necháme je rozmrazit a prohřát, teprve nyní osolíme, opepříme a zasypeme špetkou koriandru. Přidáme kolečka zelené cibulky a necháme ji zavadnout.
Krok 3: Vypneme teplotu, přisypeme sýr nakrájený na drobné kostičky a dochutíme několika kapkami citrónové šťávy. Podáváme s teplou bagetkou.
Zveřejněno 7. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevetky se žampiony a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkqX
Moje poznámka
Krevetky se žampiony a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkqX
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 43 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 45 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 56 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
musí se žampiony loupat,
musí se loupat žampiony,
krémové žampiony loupat,
jak vypada zampion,
proč se loupou žampiony,
musi se zampiony loupat?,
loupani zampionu,
hnědé žampiony,
mají se žampiony loupat,
proč loupat žampiony,
jak vypada žapion,
loupání žampiony,
krevety na žampionech,
žampion hnědý,
žampiony loupání,
mají se loupat žampiony,
loupat žampiony,
musi se loupat hnede zampiony,
krevety s na žampionech,
krevetky recept
Suroviny:
krevety,
žampióny,
sýr ementál,
cibulka zelená,
česnek,
máslo,
koriandr,
šťáva citronová,
sůl,
pepř
Komentáře (20)
Jen krabím tyčinkám jsem dlouho nemohla přijít na chuť, protože jsem je koupila od firmy, která - no nic moc...ale právě tady¨na Topkách někdo mi napsal jinou firmu, já jim dala šanci auž je můžu na jakýkoli způsob.
Prostě to chce odvahu a vyzkoušet i nejdřív od někoho jiného
Eliz - to vypadá dobře,- co myslíš, že by udělal čerstvý tymián ještě nebo rozmarýn?
a Simi hnědé žampiony mi zachutnaly hned, jen jsou holt malinko dražší, ale dobrounké
P.s. V té směsi jsem také poprvé ochutnala a vystopovala čerstvý koriandr, krásně se to doplňovalo a mám tu kombinaci od té doby hrozně ráda.
Eli, tak to je specielně pro mě jako dělané, kápla si mi do chuťových pohárků a dělají divy