Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávové a šlehačkové minidortíky

Hledáte inspiraci na drobné sladké pohoštění? Vyzkoušejte tyto krásné drobné dortíky z kakaových koleček slepovaných kávovým krémem, který voní po rumu. Na závěr je dozdobíte šlehačkou.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 43 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 13 min

43 min (30 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 680 kJ /
4 704 kcal
Bílkoviny57,58 g
Tuky308,43 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 1,90 g
Sodík 134 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy407,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo zpracujeme se všemi přísadami a z těsta vytvarujeme váleček asi 5 cm v průměru. Těsto dáme do mrazáku na půl hodiny. Krok 2: Poté ho nakrájíme ostrým nožem na 1/2cm kolečka a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut. Krok 3: Na krém smícháme žloutky s cukrem, moukou a mlékem a dáme do mikrovlnné trouby na 3 minuty. Po každé minutě směs vytáhneme a prošleháme. Krok 4: Do hotové ještě teplé směsi přidáme kávu, máslo a vyšleháme. Necháme vychladit. Krok 5: Upečená kolečka spojíme krémem vždy po dvou k sobě a dozdobíme dotuha vyšlehanou šlehačkou.

Zveřejněno 8. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DqZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DqZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lucie: Lucinko už si to nepamatuji přesně, ale kole 10 slepovaných. Je to jen z 250 g mouky. :-K

Dobrý den, chystám se péct vaše dortíky, vypadají krásně :-) Kolik dortíků udělám z jedné dávky? Díky za odpověď

Bibinka: Děkuji tobě i všem :-K:-K

Miládko ty dortíčky jsou moc pěkné a líbí se mi, další 3.bod:yes:

Olga Urvalkova: Děkuji už je tam ;-):-K

Jsou krásná, mňam:-K.
Vypadlo v klrému máslo...:-?

To nemá chybu!!!:yes:

Tématické fráze:
minidortíky, recept na minidortíky, minidortiky recept, recepty na minidortíky, recept na minidortíky 2015, mangove semifreda, dezert v mikrovlnné troubě s krémem šup šup, minidortíky recepty, slepované minidortíky, minidortíky kávové řezy se šlehačkou, minidortíky kávové řezy se šlehačkou, minidortíky#utm_content=lista, kavová šlehačka recept, recepty na semifreda, jahodové minidortíky, recept na semifreda, šup šup jahodový dortík, slehačkove rohlíčky videorecepty, kavovi slehackovi krem, minidortíky do mražáku recept

Suroviny:
mouka hladká, kakao, cukr moučkový, máslo, žloutek, prášek do pečiva, žloutek, máslo, mouka hladká, cukr moučkový, rum, mléko, káva mletá, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr

Přidat fotografie receptu