Kynuté knedlíky
Kynutý houskový knedlík je klasickým pokladem české kuchyně, který dokáže spojit tradici s jedinečnou chutí a nadýchanou konzistencí. Hodí se k omáčkám, pečeným masům nebo jen tak opečený s vejci.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 278 kJ / 1 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,33 g |
Tuky | 16,52 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 214 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, k nim rozklepneme vejce a vlijeme to vše do mouky smíchané se solí. Zaděláme těsto, mléka dáme podle potřeby. Nakonec do něj zapracujeme na kostičky nakrájenou housku. Mísu překryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozdělíme na poloviny, z každé poloviny uděláme bochánek, který pak rozválíme do šišky. Přikryjeme utěrkou a ještě necháme opět kynout.
Krok 3: Pak připravíme největší kastrol jaký máme, přes něj napneme čistou větší utěrku a uvážeme k uchům. Do kastrolu nalijeme vodu a uvedeme do varu. Přitom kastrol přiklopíme druhým kastrolem.
Krok 4: Pak na horkou utěrku položíme šišky knedlíků a vaříme 30-35 minut.
Pak zkoušíme špejlí, zda jsou uvnitř uvařené. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme a silnou nití nakrájíme na plátky.
Pak zkoušíme špejlí, zda jsou uvnitř uvařené. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme a silnou nití nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 20. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXR
Moje poznámka
Kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXR
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
kynute knedliky,
kynutý knedlík,
kynutý knedlík recept,
kynutý knedlík recept výborný,
knedlik kynuty,
kynutý knedlík bez housky,
kynuté knedlíky bez housky,
kynutý knedlíky bez housky,
recept na kynuté knedlíky,
kynuté knedlíky recept,
výborné kynuté knedlíky,
knedlíky kynuté,
kynute knedlik,
kynutéknedlíky,
recept na kynutý knedlík,
kynutý knedlíky,
kynute knedliky bez housek,
kynuté šišky,
kinute knedliky,
kynuti knedlik
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
droždí čerstvé,
mléko,
houska,
sůl
Komentáře (18)
Ať dělám,jak dělám knedlík mi příjde suchý.Nemám něco ubrat nebo přidat?Mléko dávám 250 ml.
Dík
Pokud tam dám rohlík/housku tak klidně i 300 ml