Suroviny
Porce: 4-6 - podle chuti a hladu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 916 kJ / 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,35 g |
| Tuky | 61,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 208 mg |
| Sodík | 866 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 54,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky.
Krok 2: Zalijeme vodou,osolíme, přidáme kmín a vaříme houby doměkka.
Krok 3: Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou.
Krok 4: Než vlijeme směs do vařících se hub, přidáme do ní 2-3 sběračky horkého houbového vývaru, aby byla mírně teplá.
Krok 5: Zamezíme tak sražení polévky.
Krok 6: Poté vlijeme pomalu k houbám za stálého míchání metlou.
Krok 7: Povaříme, odstavíme, přidáme máslo a po jeho rozpuštění podáváme. Dobrou chuť!
Zveřejněno 13. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojkA
Moje poznámka
Podmáslová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojkA
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 4 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 7 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 7 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 3 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 3 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 4 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 5 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 5 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 6 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 6 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 7 hodinami
Tématické fráze:
polévka z podmáslí,
kulajda s houbami recept,
podmáslová polévka s houbami,
kulajda s podmáslím,
podmaslova polivka,
podmaslovka,
polévka z podmáslí s houbami,
recept na podmáslovou polévku,
babiccina podmaslovka,
polévka z podmáslí s houbama,
kulajda z podmáslí,
podmaslova babovka,
jak uvařit podmaslovou polevku,
bublanina z acida,
houbová polévka spodmáslím,
houbová polévka s podmáslím,
polévka z acida,
polévka z podmáslí s houby,
podmáslová,
podmáslovka polévka recepty
Suroviny:
houby čerstvé,
podmáslí,
smetana zakysaná,
voda,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
máslo
Komentáře (5)