Podmáslová polévka

odolov11 Kuchařka: odolov11

Doba přípravy: 30 minut 4-6 - podle chuti a hladu Polévky 4 názory

Suroviny

směs čerstvých hub všeho druhu
1 litr podmáslí nebo Acida
1 zakysaná smetana (není nutná)
1 litr vody
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
kmín
sůl
asi 5 dkg másla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky.

  2. Zalijeme vodou,osolíme, přidáme kmín a vaříme houby doměkka.

  3. Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou.

  4. Než vlijeme směs do vařících se hub, přidáme do ní 2-3 sběračky horkého houbového vývaru, aby byla mírně teplá.

  5. Zamezíme tak sražení polévky.

  6. Poté vlijeme pomalu k houbám za stálého míchání metlou.

  7. Povaříme, odstavíme, přidáme máslo a po jeho rozpuštění podáváme. Dobrou chuť!

Poznámka

U nás se ještě přidávalo Maggi, ale je pravda, že se dávalo snad do všeho, mimo bublaniny a dukátových buchtiček. Jo - teď houby nejsou, ale určitě někdy porostou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Podmáslová polévka

Tématické fráze: polévka z podmáslí kulajda s houbami recept kulajda s podmáslím podmaslova polivka podmáslová polévka s houbami podmaslovka polévka z podmáslí s houbami recept na podmáslovou polévku polévka z podmáslí s houbama babiccina podmaslovka kulajda z podmáslí podmaslova babovka jak uvařit podmaslovou polevku bublanina z acida houbová polévka spodmáslím houbová polévka s podmáslím podmáslová podmáslovka polévka recepty podmáslová polévka od babičky podmáslovou polévku

Zapomněl/a jsem heslo