Králík pečený s bůčkem
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat k němu něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělnímu obědu králíka s bůčkem podle našeho receptu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 093 kJ / 1 695 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,66 g | 
| Tuky | 148,99 g | 
| Vláknina | 7,28 g | 
| Cholesterol | 230 mg | 
| Sodík | 304 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 12,43 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Králíka naporcujeme. Poté jej spaříme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme. Troubu předehřejeme na 170 °C.
	Krok 2: Z bůčku odstraníme kůži a pokrájíme jej na plátky, které poklademe na dno pekáčku či kastrolu a okmínujeme. Na bůček položíme porce králíka.
	Krok 3: Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
	Krok 4: Maso potřeme česnekem, přidáme cibuli a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou (či druhým pekáčem) a vložíme do vyhřáté trouby.
	Krok 5: Pečeme zhruba hodinu. Poté králíka obrátíme, podlijeme vodou a pečeme další hodinu. Zhruba každých 15 minut přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme.
	Krok 6: Když je maso skoro hotové, dopečeme bez pokličky doměkka.
	Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Zveřejněno 28. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Králík pečený s bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0By
Moje poznámka
					
				
Králík pečený s bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0By
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							králík recepty podle pohlreicha, 
						
						
							recept na pečeného králíka, 
						
						
							nejlepší recept na pečeného králíka, 
						
						
							recept kralik, 
						
						
							jak upéct králíka, 
						
						
							pečený bůček pohlreich, 
						
						
							pečený králík na zelenině, 
						
						
							recepty na pečeného králika, 
						
						
							králik, 
						
						
							jak správně upéct králíka, 
						
						
							nejlepší recept na králíka, 
						
						
							pečenej králík, 
						
						
							kralik recepty, 
						
						
							pohlreich pečený bůček, 
						
						
							králík recept, 
						
						
							nejlepsí recepty na kralika, 
						
						
							recepty z králíka, 
						
						
							recepty kralik domaci, 
						
						
							pečený bůček s králíkem, 
						
						
							top recepty králík
						
					
						Suroviny:
						
							králík, 
						
						
							bůček, 
						
						
							cibule, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (27)