Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček s blumami

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 116 kJ /
2 657 kcal
Bílkoviny93,37 g
Tuky179,37 g
Vláknina18,38 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 388 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy88,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do druhého dne. Krok 2: Pak kostky rozložíme do pekáčku, který zalijeme pivem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C a hodinu pečeme přikryté a občas promícháme. Krok 3: Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené blumy, ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu si dáme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, kdo chce omáčku hustější, můžeme přidat trochu jíšky. Krok 4: Dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy, aby byla chuť vyvážená a krátce povaříme. Můžeme smíchat s upečeným masem a blumami nebo servírovat maso a zalít z kastrůlku omáčkou.

Zveřejněno 15. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Můžeme použít i jiné plody, třeba švestky, broskve,meruňky, asi by šly i jablka a podobně, co kdo má rád. Dělala jsem to zatím 2 x, jednou tak, jak je v receptu a jednou s meruňkami. Je to taková dobrůtka v sezóně ovoce, možná by šlo i ze sušeného, ale to jsem nezkoušela.

Zdroj: Recept je z exkluzivních receptů pro milovníky dobrého jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s blumami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2EV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s blumami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2EV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivanko, ta rozinková rýže se k tomu vcelku hodí;-) Jinak jde k tomu ledacos a já to dělala s knedlíkem, jak houskovým, tak bramborovým a s bramborama, ale dovedu si tu rýži k tomu představit-tak dobrou chuť:-p:-!

Jani, jaká příloha je k tomu nejvhodnější, když to chci podávat k obědu? Asi brambory, co ale třeba rozinková rýže? Jak tuto dobrotu jíte u vás?

Tento můj recept zítra vyzkouším s jinám ovocem, třeba švestkama;-)už se na to těšííííím:-p

No Marti, pro mě radost převeliká, že jsi vyzkoušela a nafotila a skvěle, ten talíř láká, až mi tečou sliny. Od té doby, co jsem sem dala recept, tak jsem to ještě nevařila a tak se musím polepšit. Marti, nechceš mi těch pár blum poslat:-?;-)Jo a ten rum patří hned do toho nakládání masa, ale máš pravdu, nemám to tam-jdu to napravit:-!

S ovocem bych asi raději pekla plecko, nebo krkovičku. Do vaření je vhodné černé pivo Kozel - neni hořké. Masovo - ovocné recepty miluji. Za exkluzivní recept bod.:yes:

Bibi, jak já se nemohla dočkat, až mi dozrají první ryngle...musím říct, že to bylo výborné:yes::-p, netušila jsem taky, že jinak mdlé blumy můžou mít na pekáči tak báječnou chuť. Možná jsem to nakonec přehnala s tím pivem, první deci se mi někam vypařila, tak jsem podlívala, podlívala...no, příště míň:-D. Nevím, kam měl patřit ten rum, nikde mi nechyběl:-D. Zamrazím si pár blum přímo pro tuhle dobrotu, jen si příště upeču libovější kus masa.

Bibinko, tys mi udělala radost, já už nikdy nevím, co s rynglema, jestli se letos urodí - budu na to myslet a vyzkouším ;-) (a to i přesto, že bůček normálně nekupuju), mám v oblibě maso s ovocem :yes:

Tématické fráze:
pečený bůček, pečený bůček recepty, zavarovani ryngli, zavařujeme ryngle, bůček na blumách, buchta s rynglemi, pečený bůček trochu jinak, buchta z rynglí, recepty ryngle, buchta s blumami, ryngle ,blumy, ryngle zavařování, ryngle recepty, ryngle ,blumy recepty, peceny bucek s ryzi, zavařovani bucku, pečeny buček jinak, nakladani bučku na pečeni, marmeláda z blum, marmeláda z rynglí

Suroviny:
bůček, bluma, pivo černé, rum, česnek, jíška světlá instantní, šťáva citronová, cukr, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu