Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubny na česneku

Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to bude skvěle připravený lehký oběd, či večeře.

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 269 kJ /
781 kcal
Bílkoviny18,86 g
Tuky45,17 g
Vláknina27,02 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 256 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy62,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny oloupeme, nakrájíme na špalíčky, nebo na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Krok 2: Přidáme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky. Jakmile se kedlubny začnou zbarvovat, přilijeme trochu vývaru. Přidáme kořenící směs, zbylý česnek utřený se solí a dusíme doměkka. Krok 3: Kedlubnu hlídáme, aby se nerozvařila, ale zůstala příjemně křupavá. Krok 4: Zalijeme smetanou, do které jsme zašlehali kurkumu a redukujeme na požadovanou hustotu. Krok 5: Vmícháme petrželku a podle chuti dosolíme.

TIP: 20 receptů na jídla s kedlubnami

Zveřejněno 11. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny na česneku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgmm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubny na česneku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pgmm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

také ji vařím podle babičky - a ještě podobně cibulovou a
ta mě nechutná!!!:no::no::no::no::no::no::no::-p:-)

bod za odvahu.

raz a stacilo.;-(;-(

radsej varene ako tieto

Trochu jsem si recept upravila a nepoužila ty "nezdravé" věci jako bujón, glutamátovou kořenící směs a šlehačku, takže vlastně "nový" recept ;-) , ale i tak to bylo moc dobrý :-)

Dala jsem tam obycejnou slehacku, trochu vic, nez je v receptu, a bylo to velmi dobre. Trochu mi to pripominalo zadelavane kedlubny..:-))

Vynkající jídlo !:yes:

Super jídlo :yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K

Tak to je naprostá bomba :-)

Děkuji za inspiraci a dobrý recept,moc nám chutnalo :-)) Přidávám bodík i foto ;-) Ze zbytků vznikla další dobrota - kedlubny smíchané s těstovinami,nasekanými rajčaty a ředkvičkami - teplý či studený salátek :yes:

výborný!!!upekla jsem kuře a jako přílohu tyto kedlubny a kuskus.posílám bodík:-D

:-p:yes:+ Děkuji za rcp:-K:-K

Tématické fráze:
recepty z kedlubny, kedlubny recepty, kedlubna, recepty z kedluben, kedlubna recepty, kedlubna recept, kedlubny, kedluben recepty, recepty na kedlubny, kedlubny recept, recepty z kedlubnu, kedluben, recept kedlubna, kedluben recept, pečená kedlubna, recept na kedlubny, kedlubna s těstovinami, recepty kedlubny, recept z kedlubny, pečené kedlubny

Suroviny:
kedlubna, česnek, máslo, rama cremefine, vývar masový, vegeta, petrželka, kurkuma, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu