Lečo - polotovar
Tento polotovar obsahuje směs šťavnatých paprik a zralých rajčat, která je ideální pro rychlou a snadnou přípravu oblíbeného leča. Stačí přidat klobásu nebo vajíčka a během chvíle máte na stole lahodný pokrm.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 427 kJ / 1 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 96,00 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 300 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme a pokrájíme podle velikosti na kostky nebo čtvrtky. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na proužky.
Krok 2: Rozpustíme tuk, vhodíme na něj zeleninu a společně podusíme.
Krok 3: Potom naplníme do čistých sklenic, uzavřeme víčkem a sterilujeme cca 1 hodinu při 80 °C.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Moje poznámka
Lečo - polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqyY
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 9 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 2 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 2 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 3 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 4 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 5 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 5 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zavařené lečo,
recepty na domácí lečo zavařené,
lečo,
zeleninové lečo zavařené,
lečo zavařené,
zavařené zeleninové lečo,
recept na zavarené lečo,
lečo zavařené recept,
lečo do sklenic,
jak zavařit lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
zavarene lečo recept,
zelenina na lečo,
lečo polotovar,
polotovar na lečo,
leco ze sklenice,
lečo jako polotovar,
zaváření leča,
nálev na zeleninové lečo,
zavarene recepty na domácí lečo
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
tuk ztužený
Komentáře (18)
souhlasím, zavařuji jen papriky a rajčata už 30 let sám od sebe, bez tuku, cibuli a ostatní přísady až v zimě při vaření. Přidávám i trochu rajčatového protlaku a ostrého kečupu, opečenou klobásu nebo kvalitní špekáček a vajíčka. Chuť parádní, jen jsem nevěděl, že jsem geniální . . .
Dávám do menších sklenic, používám jak pro přípravu leča, tak pod maso.