Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Matjesy z cukety

Hledáte originální rostlinnou alternativu k tradičním rybím pokrmům? Marinovaná cuketa s cibulí a kořením připomíná známou rybí delikatesu – ideální předkrm nebo pohoštění na večírek.

Hodnocení receptu je 4,8 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 149 kJ /
2 187 kcal
Bílkoviny13,88 g
Tuky202,01 g
Vláknina45,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19,24 g
Sůl48,00 g
Sacharidy67,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mladou cuketu omyjeme (můžeme oloupat) a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: Vše vložíme do mísy, okořeníme, osolíme a zalijeme olejem. Krok 3: Vše dobře promícháme, uložíme do sklenic se šroubovacím uzávěrem a skladujeme v chladničce. Krok 4: Konzumujeme až za 5–7 dní, až se vše proleží.

TIP: Jak zpracovat cukety

Zveřejněno 31. 7. 2010

Poznámka autorky Fokuska

Opravdu chutnají jako matjesy z ryb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Matjesy z cukety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3y8R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Matjesy z cukety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3y8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Udělal jsem před týdnem, v lednici sklenice dvakrát obrátil, dnes jednu otevřel. Všem doma nám to chutnalo.

Taky je dělám několik let, zrovna zrají v lednici, ale nové koření dávám asi 5 kuliček a přidám čili a ocet.

Tak jako každý rok cukety jsou v plné polní.:-) Už se v lednici chladí aby nám na sobotu krásně odležely. k masíčku, pivečku to bude super. Moc nám chutnají, takže je děláme dost často a bereme sebou na různé posezení nebo akce.;-)

Karlos Tevez: díky Vašemu příspěvku jsem dala také 1/2 soli a nyní dávám dokonce jen 1/3 - manželovi vadí kuličky, takže dávám pepř mletý a dnes jsem kromě pepře i trochu pálivé papriky - snad to bude také chutné:-)

Ahoj,taky jsem šel do poloviční dávky soli, nicméně musím potvrdit pochvalujici recenze, vyzkoušeno=potvrzeno,nemohl jsem uvěřit opravdu hodně podobné chuti,dobrota .Ahoj

Protože matjesy miluju, tak jsem vyzkoušela tento recept a budu nakládat další cuketu :-) naprosto luxusní záležitost :yes: jen se solí opatrně, dala jsem 6 KL a je to akorát

Kamarád přivezl z dovolené hromadu cukín a svůj kancelářský díl jsem dotáhla domů i já. Muž hodil pohled, jakože to nemyslím vážně, že to není maso. Tak jsem hledala a hledala, až jsem našla tento recept. Matjesy můžu, muž je miluje, uvidíme, zda pozná rozdíl. Naložené se už chladí. Dám vědět. :-K

Přidávám fotky těch mých a ano, i já jsem (oproti loňským, vloni dělaným) dala méně soli, asi jen 7-8 lžiček.;-)

Moc děkuji za odpověď:-) Dala jsem jen 8 lžiček soli, tak snad budou dobré:-8

Také jsem zkusila,ale udělala jsem poloviční dávku na zkoušku a byly tak slaný že se to nedalo jíst:-(( a to jsem dala 5 KL!Jinak by byly výborné!:yes: zkusím dát příště mín

Terkinina: zrovna je mam zas nalozene v lednici, olejem jen obalene. Ale ony tim nasolenim pusti trochu stavy, takze suche nebudou, neboj ;-)

Chtěla bych se zeptat, zda mají být matjesy ponořené v oleji?
Bohužel je to při tomto uvedeném množství nemožné:-(
Děkuji za odpověď a radu:-K

Tak zaděláno, uvidíme, jaké budou. Pak písnu :-p

Dělala jsem je už téměř před 14 dny a zapomněla jsem pochválit - byly VYNIKAJÍCÍ!:yes::yes::-p

Tedy přátelé dobrého jídla a pití.Minulý týden jsem uzmul na zahradě několik velkých cuket.Udělal jsem bramborák podle receptu nalezeného na Vaší adrese.Pak jsem skusil vytvořit toliko mnou milované matesy z ryb,vytvořené z cukety.Lidé dobří,to je Vám taková krmě!!!!!!!!!!Krom grilované cukety s grilovacím kořením mám další recepty a děkuji vám za ně.Jste SUPER.www.toprecepty.cz/recept/13662-matjesy-z-cukety/

Ivanka79:Je to na slaný způsob.Chutná to jako ty červené ryby( matjesy) naložené ve slaném nálevu co se kupují.Opravdu tě to nezklame je vynikající.

Už som skúšala matjesy od Elizy a boli výborné,ale teraz pozerám,že sem nejde ocot ani cukor,takže to bude niečo úplne iné:-?:-OChcela by som znovu naložiť,ale neviem si predstaviť túto chuť,je to iba slané?

U nás cuketu můžem na každý způsob:-p a jak píše Jana opravdu to chutná jako ty ryby.Manžel si taky pochvaloval tu cibuli,že tam dá tu správnou chuť.:-))

Jano R., díky,tak je to jasné:yes:. Matjesy můj manžel přímo miluje. Při každé služ.cestě směr na D1 Brno-Praha musí být zastávka "U rybiček", tam je prý mají úplně nejlepší. Tak teď ho vyzkouším:-D Pokud se zadaří, přidám foto:-)

jahoda, je to slané, takže chuť spíš připomíná matjesy, okurky ani vzdáleně ne!! Já bych příště malinko té soli ubrala, tak o jednu lžičku. Každopádně je to fakt dobré, ale pro ty, co mají rádi matjesy v oleji, nebo jakékoliv slanější rybky. A ta cibule v tom mi chutnala ještě víc, než ta cuketa;-)

Janatko, já moc cukety nemusím, ale zajímá mně, jak to chutná?? Připomíná to okurky? Čtu v receptu, že jako matjesy???Chtěla jsem totiž takhle dělat okurky a teď váhám, protože mi maminka pořád nabízí cukety. Jednou jsem ji na radu dala do bramboráků a doma to neprošlo. Není doma oblíbená. Díky za info;-)

Takže mám vyzkoušeno a můžu říct je to delikatesa :-pvšem to moc chutná a dokonce už rozesílám popis receptu známým,kteří to ochutnali.U nás to nevydrželo ten čas psaný za 4 dny jsme to otevřeli a manžel si k tomu sedl a na posezení zblajl půl sklenice sám.:yes:Budu určitě dělat i nadále .

Teda, vy mne tady všechny tak lákáte,že to opravdu zkusím udělat a pak písnu nědky v příštím týdnu.:-))

:-pmoc dobré:-p:yes:+8přidala jsem foto:-))

Nikdy bych nevěřila, že to může opravdu chutnat jako matjes. Měla jsem tu čest ochutnat u Jany a jako paráááda :yes: boďka letí :-K

Fokuska ahoooj a díky!!:-p

Ahojky,co se týče Těch matjesů z cuket,tak se nemusí zavíčkovávat. Já je mám taky uložené jen v lednici.Oni se můžou jíst třeba už druhý den,ale proleželé jsou lepší.

spagetka nebojím se o ně, u nás taky nevydrží, jen co příjde Pavla:-D

Jani, víčkovat je fakt nemusíš, jinak jsou skvělé, já přidávám ještě hořčičné semínko - jen u nás holt nevydrží....:-D:-D:-D:yes:

Už je to uděláno, už je to hotovo!!!;-) Fokuska , jen dotaz, to se nemusí zavíčkovat hlavou? Mám už je v lednici a moc se těším!!:-p Přidávám foto;-)

také vyzkouším, o nic nejde, recept může být :-p:yes:, takže ukládám a určitě se ozvu, jak jsem dopadla:-D

Haaaa!!! Ukládám, to musím zkusit, kdybych tu cuketu šla někam ukrást.:-D:-D V obchodě mají, ale takové chcípáky:-(. Super recept!!!:yes:

elizo přečetla jsem si to ještě než jsem šla krájet vše už je naloženo udělala jsem kombinaci obouch receptu a je to dobré už teď jsem zvědavá co bude říkat zbytek rodiny až se vrátí a ochutná

Znám velmi dobře, jsou dobrý, ale můj muž mě s nima posílá do tramtárie. Žádný náhražky neuznává.

Irenko, nemusí. Přečti si komentáře k mému receptu "matesy z cuket", je přidaný do "podobných".

posílám bod a hned jdu udělat jen škoda že se musí 5 dní čekat

Tématické fráze:
matesy z cukety, cuketové matjesy, cuketové matesy, cuketa jako matesy, matesy s cukety, matjesy, cuketa ala matesy, matesy z cukety- ten nejlepší recept, cuketové matjesy recept, cuketa recepty, cuketa ála mates, matesy z cuket, recept na matesy z cukety, recepty z cukety, cukety jako matesy, recepty matesy z cukety, matesy z cukety recept, matejsy z cukety, slané matesy z cukety, cukety ala matesy

Suroviny:
cuketa, sůl, cibule, koření nové koření, pepř, bobkový list, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu