Buchta s tvarohem a želé
Tvarohové řezy s ovocným želé jsou tak dobré, že jakmile dojíte jeden kousek, půjdete si rovnou pro další dva. Zkuste jim však darovat jednu noc v lednici, aby se rozležely. Piškot krásně zvláční a pomerančová vrstva se postará o dokonalou svěžest.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 177 kJ / 5 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,14 g |
| Tuky | 285,03 g |
| Vláknina | 19,40 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 535 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 645,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml.
Krok 2: Vejce s cukrem ušleháme do světlé pěny.
Krok 3: K vaječné směsi přidáme prosátou mouku, kypřicí prášek, kakao a mléko.
Krok 4: Na závěr postupně a při nízkých otáčkách zašleháme olej.
Krok 5: Těsto nalijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 6: Pečeme asi 30 minut (podle zkušeností s vlastní troubou) a poté špejlí vyzkoušíme, zda je piškot upečený. Pokud ne, vrátíme ho zpět do trouby a dopečeme.
Krok 7: Upečený piškot necháme zchladnout.
Krok 8: Do šlehací mísy vložíme tvarohy, cukr, vanilkový cukr a nakonec vše zalijeme smetanou. Ze všech surovin ušleháme nadýchaný krém.
Krok 9: Krém rozetřeme na zchladlý piškot a necháme v lednici vychladit.
Krok 10: Na pomerančovou vrstvu uvaříme 2 vanilkové pudinkové prášky v 1 litru pomerančového džusu. Pudinkový krém necháme za občasného míchání lehce vychladnout.
Krok 11: Ještě teplý pudink nalijeme na tvarohovou náplň a uhladíme.
Krok 12: Takto připravené řezy vložíme do lednice a necháme přes noc vychladit a ztuhnout.
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s tvarohem a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YY7
Moje poznámka
Buchta s tvarohem a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YY7
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 5 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 11 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 14 minutami
Medvědí tlapky
hoopoo před 17 minutami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 23 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 29 minutami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 1 hodinou
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 3 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Tématické fráze:
buchta s tvarohem,
buchta s ovocem a želé,
želé z pudinku,
ovocná buchta s želé,
buchta s tvarohem a ovocem,
jahodová buchta s želé,
tvarohová buchta s jahodami a želé,
buchta s tvarohem a pudinkem,
buchta z dzusu,
jahodova buchta se zele,
rosol ze štáy a pudinku,
rosol ze štáy a pudinku,
rosol ze štáy a pudinku,
buchta s tvarohem a jahodami,
jahodová buchta s tvarohem,
buchta s kiwi,
buchta s broskvi a želé,
kiwi buchta,
broskvova buchta s tvarohem,
buchta s jahodami a tvarohem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
mléko,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh plnotučný,
tvaroh ve vaničce,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
cukr krupice,
džus pomerančový
Komentáře (51)