Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémový koláč s broskvemi

Broskvový koláč z křehkého máslového těsta s náplní ze zakysané smetany je absolutně neodolatelný. Jeho příprava sice vypadá trochu složitěji, ale odmění vás fantastickým výsledkem. Ohromíte jím každou návštěvu a každý se bude ptát na recept.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarak

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 28-30 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 378 kJ /
4 631 kcal
Bílkoviny63,54 g
Tuky236,53 g
Vláknina12,78 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 111 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy555,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve středně velké míse smícháme mouku, máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto. Poté jej rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý. Krok 2: Na pomoučeném vále (já těsto válím na pěčicím papíře,který pak i s těstem vložím do formy, méně se tak trhá) z většího dílu těsta vyválíme kruh o síle asi 3 mm, který bude po celém obvodu o 4 cm větší než obrácená forma. Krok 3: Těsto jemně přitlačíme ke dnu a stěnám formy, aby přiléhalo. Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 4: Broskve oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Do formy na plát těsta urovnáme plátky broskví tak, aby se částečně překrývaly. Krok 5: Ve středně velké misce utřeme zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku, až jsou dokonale promísené. Směsí pomalu poléváme broskve. Krok 6: Ze zbylého menšího dílu těsta vyválíme kruhový plát, který položíme na náplň. Převis z prvního dílu spojíme s přiloženým plátem. Koláč pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě. Krok 7: Mezitím připravíme drobenku. V malé misce zpracujeme dohromady máslo, mouku a cukr, až se začnou tvořit hrubé drobty. Vmícháme skořici. Krok 8: Po 30 minutách nasypeme na koláč drobenku a pečeme ještě 15 minut, než drobenka zrůžoví. Krok 9: Koláč lze podávat jak teplý, tak i studený.

Zveřejněno 5. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový koláč s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OPwY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový koláč s broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OPwY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mirco, jsem ráda, že Tě recept na koláč nezklamal. Ale musí se nechat, že k receptu jsi přidala moc pěkný fotky:-):yes:

Klarak:-) moc díky za rady:-K. Je dobré ho péct při nižší teplotě,aby se stačila zakysanka dostatečně odpařit - já nebyla trpělivá a tak mám plňku řidší:-8. Posílám ti nejen boďku č.7,ale i pár fotek;-). Koláč byl krásně šťavnatý a výborný. Děkuju:-).

Klarak:-) koláč vypadá zajímavě a chutně a protože nám právě dozrávají broskve,tak na něj brzy přijde řada:-p.Jen prosím tě,píšeš,že předehřeješ troubu na 220°C,pak v ní 30 + 15min. koláč pečeš.To všechno při téhle vysoké teplotě? Já jen,že péct to v mé troubě,tak je to za těch 45min skoro spálené a nebo bych musela péct dohromady tak 20min.A nebo tak na 175 / 180°C - aby to odpovídalo tvému času.Můžeš mi v tom prosím udělat jasno? Děkuju:-).

olci ,určitě vyzkoušej, myslím že nebudeš zklamaná.Jinak díky:-p

Vypadá opravdu moc dobře!!!:-pBodík pro tebe!!:-K:yes:

Hodně zájímavý recept. Pěkná fotečka;-):yes:

Tématické fráze:
broskvový koláč, koláč z broskví, koláč s broskví, koláč s čerstvými broskvemi, peceme s broskvemi, recepty s broskvemi, moučníky s broskvemi, pečeme z broskví, moučník s čerstvými broskvemi, recepty z broskví, moučníky s čerstvými broskvemi, koláč broskve, krémový broskvový koláč, kremovy kolac, jak nechat dozrát broskve, pečeme s broskví, pečeme broskve, moučníky z broskví, recept s broskvemi, broskve kolac

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, broskve, smetana zakysaná, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, máslo, mouka hladká, cukr krupice, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu