Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 714 kJ / 649 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,11 g |
Tuky | 12,73 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 479 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem.
Okamžitě podáváme.
Poznámka:
Stejný postup platí i pro vepřové maso, ale kuřecí je méně náchylné ke ztvrdnutí vlivem delší tepelné úpravy.
Já rozmíchám práškový škrob přímo ve vejci.
Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin; než se vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte.
Uvedené časy jsou maximální; zelenina bude „na zub“ a maso bude šťavnaté.
Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu.
Zdroj:
D. Klíma: Čínská kuchyně (upraveno)
Zveřejněno 29. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská kuchyně: LA´C
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Llpj
Moje poznámka
Čínská kuchyně: LA´C
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Llpj
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 7 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 19 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty čínské kuchyně,
čínská kuchyně recepty,
čínská kuchyně,
recepty na čínské jídla,
kuře lac,
čínská kuchyně kuřecí maso,
cinska jidla,
recepty na čínská jídla,
čínské jídlo,
čínská kuchyně vepřové recepty,
čínská jídla recepty,
recepty na čínské jídlo,
čínské jídlo recepty,
čina jídlo recepty,
čínské jídla,
čínské jídlo recept,
čínské recepty,
jídlo čína,
recepty čínská kuchyně,
kureci lac
Suroviny:
maso kuřecí,
vejce,
škrob,
sádlo,
kapie,
cibule,
víno,
omáčka sojová,
wei-su,
sůl,
olej,
ocet
Komentáře (3)
I vy filuto jeden neregistrovanej! Evidentně nemáte hlavu jenom na čepici