Čína wok s jasmínovou rýží

Suroviny

5 kusů kuřecích prsou
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
rajský protlak
sladká chili omáčka
kousek pórku
zelená nať s cibulky
cherry rajčátka
bramborový škrob
trochu teplé vody
sůl
pepř
bonduelle kukuřice a fazole (malá konzerva)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. Dáme ho do rozpálené pánve a restujeme.

  2. Mezitím nakrájíme papriky na kostičky, rajčátka na půlky, pórek na kolečka a nať z cibulky.

  3. Do masa, které jsme osmažili, přidáme zeleninu a kukuřici s fazolemi. Přidáme trochu vody a necháme podusit, dokud zelenina s masem nezměkne.

  4. Když jsou maso a zelenina měkké, přidáme protlak, aby se směs na čínu zabarvila. Můžeme ještě přidat podle potřeby trochu vody. Necháme trochu povařit. Dochutíme sladkou chilli omáčkou, v případě potřeby přidáme pepř. Nakonec přidám bramborový škrob, mícháme aby nam nevznikly hrudky, tím se nám vše zahustí.

Poznámka od kuchařky

Čínu podáváme s jasmínovou rýží.

Přeji dobrou chuť :)

Komentáře k receptu Čína wok s jasmínovou rýží

  • ufo65 ufo65

    maso ať je jakékoliv na čínu by se mělo nejdříve promíchat se škrobema a potom s bílkem. To dává tomu masu tu pravou klouzavou strukturu i když je krásně osmažené.Nikdy bych do pánve nedal maso bez této úpravy. to co vidím na obrázku silně připomíná lečo.:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta

    MiskaM: pokud jste použila škrob i glutamát, je potřeba to rozepsat srozumitelně (na samostatné řádky) - prosím, opravte si to

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    casino: tak příště napíšu jen bramborový škrob to bude snad stačit :-8 ne

    Odpovědět

  • casino casino

    Čína wok s jasmínovou rýží
    No, pod název "čína" se schová kdeco jak v surovinách, tak v postupu... 8-(

    MiskaM:
    "bramborový škrob (glutamát)"
    Jak je to tedy s tím glutamátem?
    Já vím, že víte:-) ale proč to tak blbě píšete, he? :-O

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    bofinka: škrob se dává aby se s nim zahustila jidla nekdy použiju jíšku ale do Číny jsem dala škrob ten davam často

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Neco jako dusene maso na zelenine, zahustene skrobem .
    Co znamena v surovinach - bramborovy skrob (glutamat)? Skrob je zahustovadlo, glutamat dochucovadlo, ktere muze nahradit max. sul, ale rozhodne nezahusti omacku .

    Odpovědět

Tématické fráze: cina wok wok cina čína s rýží kuřecí wok omáčka k rýži wok panev s rýží pravá čína s rýží recepty kureci čína s ryzi pravá čína s rýží wok cina recept jiska do číny čína na wok úprava zeleniny wok čína s rýži recept recept s ryzi čína vok wok omáčka s ryzí ryze s činou recept čína s rýží recept na pravou čínu