Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Dušené kedlubny s bešamelovou omáčkou, podávané s plátkem orestované krkovice, se hodí ve všední i sváteční den. Jemnou chuť omáčky skvěle doplní vařené brambory. Recept, který snadno zvládne i začátečník.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 250 kJ / 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,45 g |
Tuky | 44,40 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 81 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.
Krok 2: Posypeme kořením na steak, potřeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každé strany 4-5 minut.
Krok 3: Kedlubnu nastrouháme na hrubo a dáme dusit s trochou vody. Je to za chvíli měkké.
Krok 4: Máslo rozpustíme, přidáme mouku a po chvíli zalijeme studeným mlékem. Rozmícháme, vznikne nám bešamel.
Krok 5: Bešamel nalijeme na podušené kedlubny a provaříme.
Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 29. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Moje poznámka
Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wl6M
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 8 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
přírodní krkovička,
kedlubnová omáčka,
hovězí s kedlubnovou omáčkou,
recepty z krkovice,
recept na kedlubovou omáčkou,
recepty s kedlubnou,
krkovička na prirodni,
podusena kedlubna
Suroviny:
krkovice vepřová,
kedlubna,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
koření na steak,
olej olivový,
sůl,
pepř bílý mletý,
pepř mletý
Komentáře (9)