Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 038 kJ / 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,95 g |
| Tuky | 54,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 843 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme).
Krok 2: Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme.
Krok 3: Ochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na bedly. Pečeme ve středně teplé troubě asi půl hodinky.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Moje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 10 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bedel,
úprava bedel,
pokrmy z bedel,
recept z bedel,
bedla jedlá top recepty,
houby bedly,
recepty na houby bedle,
houby bedle,
loupání bedel,
houba bedla,
jak připravit bedlu jedlou,
houby bedla jedlá,
houby bedla,
bedla jedlá jak poznat,
zpracování bedel,
houby na vine,
co z bedel,
guláš z bedel,
co uvařit z bedel,
houby bedle recepty
Suroviny:
houba bedla,
víno bílé,
olej,
slanina anglická,
šťáva citronová,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (14)
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a
http://www.hergo.estranky.cz