Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,98 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu, cibuli, citron (nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů marinovat a můžeme občas maso otočit.
Krok 2: Pak všechno přendáme do "tlakáče" a vaříme, až je maso měkké.
Krok 3: Dáme maso stranou, omáčku přecedíme do hrnce, z cedníku vyndáme všechny kuličky koření, bobkové listy a vše co nám zbylo z citronu.
Krok 4: Všechno ostatní rozmixujeme a dáme ještě vařit.
Krok 5: Uděláme si karamel z vody a cukru, vaříme až je karamel tmavě hnědý (omáčka má moc pěknou barvu), pak ho přidáme do omáčky a promícháme.
Krok 6: Nakonec slijeme obě smetany do hrnku a rozmícháme jí spolu s moukou, vlijeme do omáčky a chvíli zaváříme.
Krok 7: Omáčku dochutíme, maso rozkrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Krok 8: Při servírování dáme kopeček brusinek, nebo alespoň rybízu.
Zveřejněno 14. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
Moje poznámka
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
Nejnovější recepty
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 2 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 11 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka z červené řepy
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí orzo
Přidáno 4. 9. 2025 06:01:01
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italské plněné placky
Lucie1001 před 44 minutami
Helenské rohlíky
Tynaja před 3 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 3 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 8 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 11 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 14 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 15 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 16 hodinami
Tématické fráze:
svíčková,
naložená svíčková,
svičkova z koniny,
naložení masa na svíčkovou,
naložení svíčkové,
lák na svíčkovou,
vaříme svíčkovou,
konina recepty,
klokaní maso recepty,
konské recepty,
klokaní svíčková,
recepty klokaní maso,
klokaní maso recept,
konina,
vaříme z końskeho masa,
recepty-konské maso,
recepty z koniny,
vařime z koniny,
nalozeni jehnete,
lák na maso na svíčkovou
Suroviny:
maso koňské,
zelenina kořenová,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
šťáva citronová,
kůra citronová,
brusinky,
smetana kysaná,
smetana 33%,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (32)
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žil