Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková nejen z koňského masa

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 2. 2009 16:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 650 kJ / 1 111 kcal
Bílkoviny240,98 g
Tuky13,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto dělám svíčkovou léta, ať už je to z hovězího,králíka,krůtího, nebo kuřeciho masa s tím rozdílem, že nedám jalovec. Ten dávám jen do tmavých mas, nebo na divoko.

fotky postupně přidám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

18. 7. 2014 12:30

Madonna Mia: Wikipedie: "Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, prasat a koní. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso."
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!

Madonna Mia

18. 7. 2014 12:06

Svíčková? Svíčková se to jmenuje od toho, že je to ze svíčkové a to pravé a v nejhorším případě falešné. Tohle je tak nanejvýš smetanová nebo zeleninová omáčka s nějakým masem.

Mäso

16. 7. 2014 14:29

Bela: mali sme manšiu farmu a chovali sme rôzne zvieratá niektoré kôli potešeniu, plemennému chovu, a niektoré sme chovali na mäso

NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....

Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete

Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?

spagetka spagetka

16. 7. 2014 13:49

Bela: přečtěte si níže psané komentáře.Příště - kritizovat po přečtení komentářů a HLAVNĚ SLUŠNĚ!!!!!! Pokud jste vegetariánka, tak neotevírejte recepty s masem.

Bela

16. 7. 2014 13:44

Prasata!!Jak někdo může jíst koně to je fakt šílený!!!!!!!!!!!!:-S:-((:no::no::no:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 4. 2012 22:19

:-):-p:-K:yes: dala bych si také koňské masíčko:-K;-)

Lukas

28. 1. 2011 21:33

Petra (neregistrovaný/á): No já tedy nechápu, jak někdo může jíst kuřata :-(( . Viděla jste někdy podmínky, ve kterých se chovají ? Do zrní jim přidávají antibiotika a růstové hormony, při přepravě jim běžně lámou křídla a rostou tak rychle, že se samy ani neudrží na nohou. Stokrát lepší koňské maso, když měl ten kůň "pěkný život"... Mimochodem konina byla u nás velmi klasické a oblíbené maso, tedy ještě před tím, než se u nás skoro přestali koně chovat.

PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.

michela

25. 1. 2011 22:03

Ahoj Bibinka ja zijem v it.a poviem ti pravdu,ze konske maso som sa naucila jest ked som bola tehotna,lebo tu lekari namiesto aby ti dali kadejake chemikalie ked ti chyba zelezo ti prikazu jest aspon 2-3 krat tyzdenne. Aje vyborne! Takze dakujem za recept lebo takto by ma ho nnenapadlo ho uvarit. :-p:yes::yes::yes::-*

spagetka spagetka

29. 8. 2010 11:15

Teri :yes::yes:, ano i rostlinky jsou živé ....:yes::-K

tejaja tejaja

29. 8. 2010 11:11

Petra, je to presne ako píše špagetka - aký je rozdiel medzi tými zvieratami ? Myslíš, že ryby, prasa...atď. necítia nič ? Nie sú živé ? Aj rastliny sú živé a zožuješ ich mihnutím oka. Majú pamäť a reagujú merateľne na toho, kto im ublížil.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.

spagetka spagetka

29. 8. 2010 10:51

Petra (neregistrovaný/á) - a jaký je rozdíl mezi nááádherným koněm, rozkošným selátkem, skotačivým kuřátkem, hebounkým králíčkem, smutnou srnečkou a tulivým telátkem či hbitou štikou?????

Petra

29. 8. 2010 10:44

ja nejsem vegetarianka!Jim normalne veprove,kureci,ryby-u nas klasicke.Ale nechapu,jak nekdo muze jist kone!!!:-((

Bibinka Bibinka

28. 8. 2010 19:44

Petro(neregistrovaná), copak máš za problém:-? Nikde tu nevidím, že by si se ptala na to, kde se to koňské maso vzalo a už píšeš bláboly, jací jsme kanibalové a představ si, že jsou i výseky koňského masa, zrovna tak, jako na hovězí, vepřové atd.;-)Viděla si zblízka srnku, jak má krásné oči:-?a myslivci je střílí-to jsou věci viď:-?
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žil:-?je prostě na utracení, protože kůň téměř stále stojí i spí:-! Taky miluju zvířata bez výjimky a dcera na koních jezdí, má svého a učí jezdit kdo má zájem. Zajímalo by mě, co ty teda vlastně jíš:-? a neříkej že ryby-to jsou taky zvířátka pozor:-O

Dádule

28. 8. 2010 18:21

Tedy Petro,vy máte vážně dost!:-//Když nejíte maso,najděte si stránky pro vegany a nás "masožravce" nechte v klidu a nepište blbosti o kanibalismu.:-S:-//

Petra

28. 8. 2010 18:10

Kdy bude na jídelníčku lidské maso??Ani bych se nedivila,kdyby je jedli ti,kteri jedi kone,psy,kocky,klokany a dalsi zvirata!Přeji všem temto stejny osud jako maji oni-pritom nikomu neublizuji!!!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: svíčková naložená svíčková svičkova z koniny naložení masa na svíčkovou naložení svíčkové lák na svíčkovou vaříme svíčkovou konina recepty klokaní maso recepty konské recepty klokaní svíčková recepty klokaní maso klokaní maso recept konina vaříme z końskeho masa recepty-konské maso recepty z koniny vařime z koniny nalozeni jehnete lák na maso na svíčkovou

Suroviny: maso koňské, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, tymián, šťáva citronová, kůra citronová, brusinky, smetana kysaná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Svíčková nejen z koňského masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68P7