Svíčková nejen z koňského masa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,98 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto dělám svíčkovou léta, ať už je to z hovězího,králíka,krůtího, nebo kuřeciho masa s tím rozdílem, že nedám jalovec. Ten dávám jen do tmavých mas, nebo na divoko.
fotky postupně přidám
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2014 11:30
Madonna Mia: Wikipedie: "Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, prasat a koní. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso."
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
18. 7. 2014 11:06
Svíčková? Svíčková se to jmenuje od toho, že je to ze svíčkové a to pravé a v nejhorším případě falešné. Tohle je tak nanejvýš smetanová nebo zeleninová omáčka s nějakým masem.
16. 7. 2014 13:29
Bela: mali sme manšiu farmu a chovali sme rôzne zvieratá niektoré kôli potešeniu, plemennému chovu, a niektoré sme chovali na mäso
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
16. 7. 2014 12:49
Bela: přečtěte si níže psané komentáře.Příště - kritizovat po přečtení komentářů a HLAVNĚ SLUŠNĚ!!!!!! Pokud jste vegetariánka, tak neotevírejte recepty s masem.
16. 7. 2014 12:44
Prasata!!Jak někdo může jíst koně to je fakt šílený!!!!!!!!!!!!
3. 4. 2012 21:19
dala bych si také koňské masíčko
28. 1. 2011 20:33
Petra (neregistrovaný/á): No já tedy nechápu, jak někdo může jíst kuřata . Viděla jste někdy podmínky, ve kterých se chovají ? Do zrní jim přidávají antibiotika a růstové hormony, při přepravě jim běžně lámou křídla a rostou tak rychle, že se samy ani neudrží na nohou. Stokrát lepší koňské maso, když měl ten kůň "pěkný život"... Mimochodem konina byla u nás velmi klasické a oblíbené maso, tedy ještě před tím, než se u nás skoro přestali koně chovat.
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
25. 1. 2011 21:03
Ahoj Bibinka ja zijem v it.a poviem ti pravdu,ze konske maso som sa naucila jest ked som bola tehotna,lebo tu lekari namiesto aby ti dali kadejake chemikalie ked ti chyba zelezo ti prikazu jest aspon 2-3 krat tyzdenne. Aje vyborne! Takze dakujem za recept lebo takto by ma ho nnenapadlo ho uvarit.
29. 8. 2010 10:15
Teri , ano i rostlinky jsou živé ....
29. 8. 2010 10:11
Petra, je to presne ako píše špagetka - aký je rozdiel medzi tými zvieratami ? Myslíš, že ryby, prasa...atď. necítia nič ? Nie sú živé ? Aj rastliny sú živé a zožuješ ich mihnutím oka. Majú pamäť a reagujú merateľne na toho, kto im ublížil.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
29. 8. 2010 09:51
Petra (neregistrovaný/á) - a jaký je rozdíl mezi nááádherným koněm, rozkošným selátkem, skotačivým kuřátkem, hebounkým králíčkem, smutnou srnečkou a tulivým telátkem či hbitou štikou?????
29. 8. 2010 09:44
ja nejsem vegetarianka!Jim normalne veprove,kureci,ryby-u nas klasicke.Ale nechapu,jak nekdo muze jist kone!!!
28. 8. 2010 18:44
Petro(neregistrovaná), copak máš za problém Nikde tu nevidím, že by si se ptala na to, kde se to koňské maso vzalo a už píšeš bláboly, jací jsme kanibalové a představ si, že jsou i výseky koňského masa, zrovna tak, jako na hovězí, vepřové atd.Viděla si zblízka srnku, jak má krásné očia myslivci je střílí-to jsou věci viď
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žilje prostě na utracení, protože kůň téměř stále stojí i spí Taky miluju zvířata bez výjimky a dcera na koních jezdí, má svého a učí jezdit kdo má zájem. Zajímalo by mě, co ty teda vlastně jíš a neříkej že ryby-to jsou taky zvířátka pozor
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žilje prostě na utracení, protože kůň téměř stále stojí i spí Taky miluju zvířata bez výjimky a dcera na koních jezdí, má svého a učí jezdit kdo má zájem. Zajímalo by mě, co ty teda vlastně jíš a neříkej že ryby-to jsou taky zvířátka pozor
28. 8. 2010 17:21
Tedy Petro,vy máte vážně dost!Když nejíte maso,najděte si stránky pro vegany a nás "masožravce" nechte v klidu a nepište blbosti o kanibalismu.
28. 8. 2010 17:10
Kdy bude na jídelníčku lidské maso??Ani bych se nedivila,kdyby je jedli ti,kteri jedi kone,psy,kocky,klokany a dalsi zvirata!Přeji všem temto stejny osud jako maji oni-pritom nikomu neublizuji!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 18 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 9 minutami
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 15 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 21 minutami
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 13 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 13 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 14 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Pavla Kosinera se povedou hned napoprvé
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: svíčková naložená svíčková svičkova z koniny naložení masa na svíčkovou naložení svíčkové lák na svíčkovou vaříme svíčkovou konina recepty klokaní maso recepty konské recepty klokaní svíčková recepty klokaní maso klokaní maso recept konina vaříme z końskeho masa recepty-konské maso recepty z koniny vařime z koniny nalozeni jehnete lák na maso na svíčkovou
Suroviny: maso koňské, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, tymián, šťáva citronová, kůra citronová, brusinky, smetana kysaná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, ocet
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
31 názorů