Nepečený citrónový cheesecake
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky tvarohu a smetaně sametově jemnou konzistenci.
Suroviny pro 1 kus
Kulatá dortová forma, průměr 20 cm.
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 287 kJ / 3 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,34 g |
Tuky | 209,57 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 937 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,25 g |
Sacharidy | 335,10 g |
Postup přípravy
Pečeme asi 5-8 minut, po vytažení necháme zcela vychladnout. Krok 3: Než vychládne korpus, připravíme polevu. V menším rendlíku rozšleháme metličkou vejce se žloutkem, cukrem a špetkou soli. Přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud tekutina nezhoustne do pudinkové konzistence, což trvá přibližně 4 minuty. Krok 4: Stáhneme z ohně a opatrně vmícháme máslo a smetanu. Následně směs přelijeme přes jemné sítko, abychom se zbavili hrudek.
Dáme odležet do lednice. Krok 5: Připravíme želatinu na náplň. Do menší misky vymačkáme citronovou šťávu (asi 1/4 hrnku), posypeme želatinou a necháme nabobtnat cca 5 minut. Misku pak vložíme do mikrovlnné trouby a tekutinu přivedeme k varu - viditelně bude bublat, želatina se tak rozpustí. Promícháme a necháme odstát. Krok 6: Tvaroh, cukr a sůl dáme do větší mísy nebo kuchyňského robotu a na vyšší obrátky ušleháme dohladka. Krok 7: Pomalu přilejeme smetanu a dále šleháme až bude směs nadýchaná, cca 5 minut. Krok 8: Přidáme nachystanou želatinu a 1/4 hrnku vychlazené citronové polevy. Řádně vyšleháme do hladké a nadýchané konzistence, cca 3-5 minut.
Náplň pak nalijeme na připravený a vychladlý korpus a uhladíme. Dozdobíme zbylou citronovou polevou. Krok 9: Celý cheesecake necháme alespoň 8 hodin, nejlépe však přes noc, ztuhnout v lednici. Krok 10: Před odstraněním formy projedeme nožem po vnitřním okraji formy a oddělíme cheesecake od boků formy. Krájíme ostrým nožem, který mezi jednotlivými řezy namočíme do horké vody a očistíme.
Zveřejněno 6. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený citrónový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kjB
Moje poznámka
Nepečený citrónový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kjB
Nejnovější recepty
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno před 5 hodinami
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tuňáková pomazánka s tvarohem
Sahula před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Sahula před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka se sušenými rajčaty
Sahula před 2 hodinami
Vepřové výpečky na černém pivu
Sahula před 2 hodinami
BeBe střecha s banánem
Majavcelicka před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Jakubka před 5 hodinami
Jihočeská kulajda
poirotka před 5 hodinami
Kuřecí špalíčky na divoko
poirotka před 6 hodinami
Tvarohový koláč s borůvkami
marsa.marsa před 6 hodinami
Tématické fráze:
nepečený cheesecake,
citrónový cheesecake,
nepečený cheesecake top recepty,
nepečený tvarohový cheesecake,
chesske,
recepty na nepečený cheesecake tvarohový,
cheesecake top recepty citronový,
nepečený cheesecake recept,
nepečený limetkový cheesecake,
nepeceny cheesecake s zelatinou,
cheesecake,
cheesecake nepečeny,
nepečené cheesecake,
nepecený citronový cheescake,
cheesecake citrónový,
nepečený cheesecake s tvarohem,
citronový cheescake,
citrónový cheesecake recept,
nepečené cheesecake top recepty,
nepečený citronový dort
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
kůra citronová,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
sůl,
šťáva citronová,
máslo,
smetana,
šťáva citronová,
želatina,
tvaroh plnotučný,
cukr krupice,
sůl,
smetana
Komentáře (9)
Na rozdíl od klasických (tradičních) pečených, se ty s želatinovou náplní jaksi nedoporučuje péci a pro takové se jaksi vžil název NEPEČENÝ... No, ale to vy jaksi víte, nebo aspoň tušíte, že?
Já někdy smíchám nadrcené sušenky s máslem a dám ztuhnout do lednice, asi by to šlo i tady a pak by byl nepečený.