Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukety na plechu

Mladá cuketa vyniká svojí všestranností a nízkou kalorickou hodnotou. Vyzkoušejte ji nakrájet na kolečka, posypat kořením a sýrem a krátce zapéct v troubě. Výsledkem bude lehká a zdravá večeře bez výčitek. Příprava vám zabere jen pár minut.

Hodnocení receptu je 5,0 (76×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie166 kJ /
40 kcal
Bílkoviny1,64 g
Tuky0,16 g
Vláknina3,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Olej rozmícháme s prolisovaným česnekem, solí, paprikou, chilli a oreganem. Krok 3: Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Krok 4: Plátky rozložíme na plech a potřeme z obou stran ochuceným olejem. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě dokud nezačnou plátky červenat, asi 10 minut. Krok 6: Pak na ně rozložíme kousky nakrájené mozzarelly a ještě zapečeme. Krok 7: Podáváme s bagetkou.

TIP: Nejlepší recepty na cuketu pečenou v troubě

Zveřejněno 23. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukety na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8Lv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukety na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8Lv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (65)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

janatka: Děkuji. Ano, jednoduchá a rychlá jídla jsou v létě nejlepší :-K Děkuju za fotky ;-):yes:

Je to rychlovka a moc skvělá. Ob den ji připravuji. Manžel chtěl co nejvíce sazenic cuket, tak jsou neustále k dispozici. :-D:-D:-D Vše jsem smíchala v míse dohromady a poté jsem už jen cuketu dala na plech. Ta byla obalená směsí ze všech stran. Sýr jsem použila čedar.

Marie Svarcova: Děkuji, děláš mi svými komentáři velkou radost:-K

:-)<3:yes: pěkný recept :-K

Eficka82: Děkuji, mám radost, že chutnalo :-K

Moc jsme si pochutnali, udělala jsem k cuketkám pohanku:-8

Doporučuji. :yes:

Kuruka: Mám radost, že chutnalo. Děkuji:-K:-K:-K

:-) recept jsem vyzkoušela a super...olivový olej používám do zeleninových salátů, takže proč ne na cuketu. :yes:

Výborné jsou i s nastrouhaným parmazánem <3:-p

Renda: To mě těší, parmezán zkusím, používám ho často. Díky :-K

Hmmm, vyzkouším, vypadá to lákavě. Asi zkusím pod cuketu dát ještě slaboučkej plátek brambory. Už se těším :-))))

Výborné, na řecký způsob jsem zkoušela ještě trošku jinak a taky moc dobré, našla jsem video zde srecepty.cz/clanky/grilovana-cuketa-s-fetou

Dělám také bez oleje jen skoření ,někdy na pánvy ,někdy v troubě,jsou super:-):-):-K:-K:yes::yes:

V sezone delam casto. Sice vetsinou bez syra. Vyzkousela jsem i bez oleje, ale chutove to proste neni dobre :) Trocha olivoveho oleje je potreba :) casto delam jen olej a sul, koření jen obcas.

cuketu mam rada,tet mam na zahradě,určitě dam do trouby a si pochutnam

až na ten olej je to dobrý dělám úplně bez oleje a jsou lepší

iva: Úplně bez oleje jsem ještě nezkoušela, ale třeba někdy...;-)
Děkuji za komentář :-K

zizala: já pouze bez,dělávala jsem s kapkou oliváče,ale už ani ten ne

Helčo, udělal jsem asi stejnou chybu jako vy ... dal jsem tam moc oleje a zapomněl, že cuketa saje jak houba. Ale jinak dobrý.
Dietáři si můžou osmažit cuketu jen lehce obalenou v mouce na pánvi. Mouka se na rozpálené pánvi zacelí a cuketa tak moc nesaje. Upečenou cuketu dát teprve pak na plech, veškeré přísady s vyjímkou oleje dát do sýru, posypat a pak teprve chvilku zapéct v troubě ;-)

Bob: Mladá a pevná cuketa olej téměř nesaje. Potírám plátky jen štětcem namočeným v oleji s kořením. Obalením v mouce a osmažením se podle mne zbytečně recept komplikuje.
Ale děkuji za názor a vyzkoušení.

Romčule: Díky a vyzkoušení a pochvalu :-K

Luxusní dlabanec mohla bych to jíst každej den <3 <3

Výborný recept. Děkuji! :-K

Eva: I já děkuji, za vyzkoušení a pochvalu, mám radost :-K

snazilka: :-):-K Já děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo ;-)

Bylo to moc dobré - děkuji za recept! :-K

tejaja: :yes: Přerostlá cuketa je taky možný důvod nezdaru některých :-K

Helca: Ak to bolo rozblemtane, tak sú 2 možnosti :
1. Použila si príliš veľkú cuketu, ktorá už má veľa vody.
2. Cuketa bola v rúre dlho.
A čo sa týka spálenia, jednoznačne vysoká teplota. Nekontrolovala si počas pečenia? Ak to bolo vyslovene spálené, prečo si to jedla?
V každom prípade skús ešte raz, uvidíš, že sa to podarí. ;-)

Simona Skolakova: :-K:yes:

zizala:Jaruš,mám v lednici též cuketu a tak koupím mozzarelu a sama to vyzkouším,já nevidím problém,myslím si,že je potřeba troubu hlídat,každá peče jinak;-)taky si myslím,že se asi musí dát pozor kolik oleje se použije;-)no vyzkouším a dám vědět;-):yes:

Simona Skolakova: Děkuji :-K

Přemýšlela jsem, jestli není problém v tloušťce plátků, já je krájím skutečně maximálně 0,5 cm a vidíte podle fotky, že rozblemtané nejsou. Zdůrazním to znovu v postupu :-/

Helca:tak nevím,kde se stala chyba;-)já většinou jídlo hlídám a když tak zmírním teplotu v troubě,ale připálené jídlo bych též nejedla,to není vina receptu;-);-)

Helca: Já bych připálené jídlo nejedla ;-) Dejte si cholagol :-K
Ještě že většina kuchařek, jimž věřím a vím, že vařit umí, potvrzuje, že jídlo je OK :-))

jaru: Tak já jsem si to dnes taky udělala a poprvé a naposled. Bylo to rozblemtane a ze spodu pripalene, i kdyz jsem tam měla pečící papir. Snědla jsem to, ale teď tu sedim a kroutim se tu bolesti, jake mam křeče v žaludku. Tomu se říká dietní jidlo. Blee už nikdy vic.
:-(

Goněnka: Nevím, jak Janina, ale já do hustého jogurtu vmíchám rozmačkaný česnek a nějakou čerstvou bylinku - nejčastěji tymián. ;-)

Goněnka 5. 8. 2014 13:33
Jana Pá:prosím prosím sdělte mi tajemství na jogurtový dip a jak dlouho mam ty kolečka cukety smažit? :-) děkujiii

:yes::yes::yes:

Alikori: Nevím, já kolečka blátivá nemám. Vkládám do rozehřáté trouby a peču, dokud na okrajích nečervenají. Tím pečením se z nich voda vypaří :-)

Tak dnes jsem zkusila a také jsem to měla blátivé,tak nevím ale jíst se to dá :-)

natali: :-) Může, jen to bude trošku jiné.

chtěla bych se zeptat muze to být bez sýra

jaru: Tady jsem určitě nedávala vypotit, hned jsme krájely kolečka, potřely a šup do trouby. V té troubě se to upeklo doměkka a okraje byly křupavé. Určitě nebyly rozblaptané :-( V průběhu pečení se voda z cuket vypařila. Třeba jste měla ještě chvíli počkat :-)
Aspoň, že chuťově byly dobré :-K

já to měla takové mokré-rozblaptané, máte to křupavé nebo měkké?Jestli křupavé, tak mi prosím napište jestli jste to nechávaly vypotit a sušily nebo ne.Nebo co jste s tím dělaly.Jinak chuťově moc dobré.:-*

Já si pořádně nakořením cuketové kolečka-(česnek a gril.koření) a pak dám přímo na pečící pánev - rozpálený olej - otočím a pak jen sbírám tuto dobrůtku a k tomu jogurtový dip-pak je to mana nebeská:-D:-p

Výborné, super:-K:-)):-K

Andrea23: opravdu je to cuketa, mám odrůdu s velmi sytě zelenou barvou slupky a špatné nasvícení taky dělá své:-8 Ale z lilku to samozřejmě půjde také;-)

janatka: mám radost, že chutnalo:-K

Urcite vyzkousim vypada to na lilek....

:-pMňamka,rychle to mizelo z plechu nestačila jsem péct!!!.Dala jsem eidam a balkánský sýr.

Tématické fráze:
recepty cuketa, recepty z cukety, pecena cuketa v troube, cuketa v troube, cuketa recepty, cmunda z cukety, pecena cuketa, cuketa pečená v troubě, cuketa pečená na plechu, cuketová cmunda na plech, cuketa, top recepty z cukety, recepty s cukety, rychlá večeře z cukety, peceni z cukety, recepty z lilku a cukety v troubě, večeře z cukety, cuketa do trouby, cuketa recept, zapečená cuketa

Suroviny:
cuketa, olej olivový, česnek, sýr mozzarella, chilli, paprika sušená sladká, koření oregáno, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu