Makrela pečená na mramorové desce
Ryby jsou zdravé a dobré. Makrela patří k tučnějším rybám a grilováním vynikne její chuť. Výborná je s dresingem, bylinkami, salátem, dobrým pečivem, nebo jen tak samotná.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 127 kJ / 30 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7,50 g |
| Sůl | 18,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmrazené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu.
Krok 2: Makrelu na břiše rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme filety, které posypeme grilovacím kořením. Můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu.
Krok 3: Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc odležet.
Krok 4: V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.
Krok 5: Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme filety makrel kůží dolů. Na každý filet ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu. Hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Moje poznámka
Makrela pečená na mramorové desce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yn9
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 32 minutami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 3 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 14 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 16 hodinami
Tématické fráze:
mramorova deska na gril,
mramorová deska na grilování,
mramorová deska,
pečená makrela na grilu,
naložení makrel,
naložení makrely,
jak naložit makrely na gril,
naložení makrel na grilování,
jak naložit makrelu,
grilovací mramorová deska,
mramorové desky na grilování,
mramorový gril,
grilování makrel,
jak nejlépe naložit makrely na grilování,
mramorové desky na gril,
gril s mramorovou deskou,
makrela,
mramorové desky,
mramorove grily,
makrela na ohni
Suroviny:
makrela,
koření grilovací,
máslo,
olej
Komentáře (18)
Ale chutě jsou různé
Jak dlouho se tak rozžhavuje ta deska?
Mramorovou desku nemám, ale moc se mi líbí
Díky
v čem se ovšem zaručeně nepletu je, že je to naprostá dokonalost made in Ivulinka