Bábovka s jahodami
Bábovku můžeme připravit na mnoho způsobů podle nespočtu receptů. Na svátečním stole vždy vypadá krásně, zvlášť když je lehce pocukrovaná. Vyzkoušejte ji tentokrát ozvláštnit kousky jahod – uvidíte, že z ní za chvíli nezbyde ani drobeček.
Suroviny pro 1 kus
forma o objemu 2 l
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 390 kJ / 2 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,52 g |
| Tuky | 124,24 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody necháme předem rozmrazit.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Oddělíme bíky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: V další míse smícháme suché suroviny. Mouku, kypřicí prášek a jedlou sodu.
Krok 5: Žloutky, cukr a olej vyšleháme v jiné míse do pěny, postupně přidáme směs suchých surovin a mléko, nakonec opatrně stěrkou vmícháme bílkový sníh.
Krok 6: Těsto nalijeme do připravené formy a přidáme rozmrazené a na půlky nakrájené jahody a trochu je zatlačíme do těsta.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Zveřejněno 2. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Moje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
bábovka s jahody,
babovka z jahod,
olejova babovka s jahodama,
lehká bublaninka s jahodami,
bábovka sjahodami,
babovka s jahodaˇa,
bábovka jahody,
prodpeč,
bábovka z jahodomi,
olejova bábovka s jahodami,
s jahodama,
proč dávat jedlou sodu do bábovek,
babovka s jagodami,
babovka s jajodami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek,
soda jedlá,
mléko,
jahody mražené,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)
Víš ale co pořád nechápu? Proč dávat jak prodpeč tak sodu? Myslíš, aby to kypřilo a nebyl to tak cítit? Já vím, že je to ve víc receptech dávat obojí, ale pořád neznám důvod.