Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 390 kJ / 2 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,52 g |
Tuky | 124,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 3,82 g |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, postupně přidáme mouku a mléko, nakonec vmícháme sníh,který jsme vyšlehali z bílků.
Krok 2: Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a přidáme rozmrazené a na půlky nakrájené jahody.
Krok 3: Pečeme na 180° 25-30 minut (podle toho, jak peče trouba).
Zveřejněno 2. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Moje poznámka
Bábovka s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg0E
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 54 minutami
Pórkový krém
Přidáno před 6 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 6 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 20 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 33 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 53 minutami
Francouzské brambory
Lucek před 53 minutami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 55 minutami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 2 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 2 hodinami
Tématické fráze:
bábovka s jahody,
babovka z jahod,
olejova babovka s jahodama,
lehká bublaninka s jahodami,
bábovka sjahodami,
babovka s jahodaˇa,
bábovka jahody,
prodpeč,
bábovka z jahodomi,
olejova bábovka s jahodami,
s jahodama,
proč dávat jedlou sodu do bábovek,
babovka s jagodami,
babovka s jajodami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
mléko,
jahody
Komentáře (3)
Víš ale co pořád nechápu? Proč dávat jak prodpeč tak sodu? Myslíš, aby to kypřilo a nebyl to tak cítit? Já vím, že je to ve víc receptech dávat obojí, ale pořád neznám důvod.