Bábovka s jahodami

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Moučníky , Bábovky 2 názory

Suroviny

4 vejce
150 g cukru
300 g polohrubé mouky
8 lžic oleje
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
200 ml mléka
jahody(mražené)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, postupně přidáme mouku a mléko, nakonec vmícháme sníh,který jsme vyšlehali z bílků.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a přidáme rozmrazené a na půlky nakrájené jahody.

  3. Pečeme na 180° 25-30 minut (podle toho, jak peče trouba).

Poznámka

Jahody trochu vtlačíme do těsta, aby nezůstaly na povrchu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka s jahodami

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Ladi,já dávám sodu protože v upečeném cítím prdopeč a přijde mi,že ta soda to tlumí...jinak nevím proč to dávají jiní :-D,asi je někde nějaké vysvětlení :-8:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jiřinko, super nápad, jak sdělat jahody, možná přidám i hrst borůvek ;-):-p:yes:
    Víš ale co pořád nechápu? Proč dávat jak prodpeč tak sodu? Myslíš, aby to kypřilo a nebyl to tak cítit? Já vím, že je to ve víc receptech dávat obojí, ale pořád neznám důvod.

    Odpovědět

Tématické fráze: bábovka s jahody babovka z jahod olejova babovka s jahodama lehká bublaninka s jahodami bábovka sjahodami babovka s jahodaˇa bábovka jahody prodpeč bábovka z jahodomi olejova bábovka s jahodami s jahodama proč dávat jedlou sodu do bábovek babovka s jagodami babovka s jajodami