Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestky v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Gardonova Marie Gardonova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Švestky si namočíme v rumu (já je namáčím tak měsíc dopředu). Namočené švestky přelijeme do cedníku a necháme okapat, do každé švestky vložíme jednu oloupanou mandli a obalujeme v rozpuštěné hořké čokoládě, obalené švestky dávám na alobal a pak do lednice ztuhnout. Krok 2: Čokoláda: Do menšího hrnce (ponořeného do vodní lázně) dáme kousek pokrmového tuku a čokoládu na vaření a mícháme, až se vše spojí.

Zveřejněno 11. 11. 2013

Poznámka autorky Marie Gardonova

Použít jen hořkou čokoládu -rozpuštěnou s pokrm. tukem, dala jsem jednou čokoládovou polevu, ale ta se ze švestek loupala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxMr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wxMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Sylva Nováková 8. 11. 2015 20:26
Já je nakonec obalím ještě v kokosu. Musím je ale dělat až nakonec, protože se po nich jen zapráší

už je mám koupené jdu na to:yes::yes::-D

Pane Jiří,tohle si musí každý vyzkoušet sám.

Moc hezké mlsání:-p:yes::yes:

Znám, dělávám, když nás honí mlsná:yes:

Jiří Rokyta 12. 11. 2013 17:10
Paní Marie,vypadá to velmi dobře,prosím,zašlete vzorek. Jsem s pozdravem...

Svestky miluji, pouze je sehnat tady je temer nemozne;-(;-(, ale urcite by mi moc chutnalo. Bodika posilam....:-K.

Tohle jsem kdysi zkoušela, našla jsem v nějaké příručce:-p:yes:

To by mi chutnalo, takže vyzkouším.:yes:

Tématické fráze:
švestky v čokoládě, sušené švestky v čokoládě, švestky v rumu, švestky v rumu a čokoládě, švestky v čokoládě recept, švestky s mandlí v čokoládě, sušené švestky v rumu, recept švestky v čokoládě, recept na svestky v cokolade, svestky obalene v cokolade, domaci svestky v cokolade, švestky v rumu recept, svestky recepty, cukroví švestky v čokoládě, švestky v rumu recepty, recept na švestky v rumu, švestka v čokoládě, recept svestky v rumu, sušené švestky v rumu a čokoládě, švestky v hořké čokoládě

Suroviny:
švestky sušené, rum, mandle loupané, čokoláda na vaření, tuk ztužený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu