Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 038 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,46 g |
Tuky | 187,78 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 506 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 417,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého zašleháme vychladlou kávu a změklé máslo.
Krok 2: Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. Z bílků si uděláme pevný sníh, který na závěr po částech vmícháme do základu těsta.
Krok 3: Připravené těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme asi 8 minut do světle žluta.
Krok 4: Upečené plát necháme vychladnout a pak z něj opatrně stáhneme papír na pečení. Pomocí ostrého nože plát podélně nakrájíme na tři stejně široké a dlouhé pruhy.
Krok 5: Jeden pruh těsta potřeme vrstvou krému a zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a necháme vychladit.
Krok 6: Karamel připravíme v kastrůlku - za stálého míchání z cukru a vody uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále mícháme. Polevu nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho vychladit a pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Moje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Nejnovější recepty
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 6 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z pečené mrkve
Přidáno před 9 hodinami
Dušené vepřové nudličky a plátky mrkve
Přidáno před 9 hodinami
Salsiccia v rajčatové omáčce s krátkými penne
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čertovy houby
Sahula před 40 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 47 minutami
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 54 minutami
Omáčka ze sušených hříbků
Sahula před 55 minutami
Houbová omáčka na kysané smetaně
Sahula před 58 minutami
Domácí kečup
Rosnicka710 před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
Darwin před 3 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
amalie.rokosova před 3 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
andrianakovtko před 4 hodinami
Tématické fráze:
moka řezy,
moka řezy recept,
moka řezy recepty,
recept na moka řezy,
moka krém,
jak se dělá karamel,
mokka rezy,
jemný piškot,
moka,
mokařezy,
francouzské řezy,
karamel z cukru,
moka řez,
moka recept,
řezy moka,
krém na moka,
krém do moka,
míšo řezy,
moka poleva,
recept moka
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
máslo,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva,
cukr krupice,
smetana,
voda
Komentáře (62)
Můžeš se zaregistrovat a přidat tedy vlastní recept na nějaké podobné řezy, nemyslím, že je vhodné, psát svůj recept do kkomentáře jiného receptu. Pak ho možná ráda vyzkouším. Pečení zdar!
120 g polohrubé mouky
4 vejce
80 g cukru
30 g másla
1 vanilkový cukr
Můj názor. Tak zkuste....
Dělala jsem a mooooc všem chutnalo
Reny2, to mi povídej o těch figurách. Já se ale sladkýmu neumím "úplně" vyhýbat.