Knedlíky pro svobodné pány
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani chuť na zdlouhavou přípravu tradičních bramborových nebo houskových? Zkuste tyto knedlíky z brambor a rohlíků, které jsou tak jednoduché, že je zvládnou i svobodní pánové.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 762 kJ / 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,13 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 36,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru oloupeme, nastrouháme.
Krok 2: Tvrdý rohlík také nastrouháme, spojíme s bramborou, mírně osolíme a zpracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vkládáme do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové.
Krok 4: K vyškvařenému špeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji dosklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku.
Zveřejněno 29. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Moje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Nejnovější recepty
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované zeleninové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Řepné palačinky s tvarohovým krémem a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dort zlatá cihla
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 1 hodinou
Džem z červeného rybízu
douver před 2 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 2 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 3 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 4 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 4 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 4 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 5 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 8 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 8 hodinami
Tématické fráze:
knedlíky,
knedliky z rohliku a brambor,
kolik váží rohlík,
drbáky recept,
tvrdý knedlík,
knedlíky recepty,
knedlik,
chlupaté knedlíky recept,
knedliky z brambor a rohliku,
recepty knedliky,
rohlíky recept,
jak dlouho vařit chlupaté knedlíky,
knedlík 1 brambor 1 rohlík,
knedlíčky svobodného pána,
knedlík z rohlíku a brambor,
knedliky z tvrdych rohliku,
recept rohlík a brambor,
bosaky recept,
recepty z tvrdých rohlíků,
bramborové knedlíky pro svobodné
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule,
slanina,
klobása
Komentáře (73)
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)
Jenom malý detail - "spracujeme" :)