Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený jablkový dort

Lehký a osvěžující dezert, který potěší během celého roku – zejména v období sklizně jablek. Kousky jablek, zalité vanilkovým pudinkem, střídáme s vrstvou piškotů. Před podáváním štědře ozdobíme šlehačkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24-26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 391 kJ /
1 767 kcal
Bílkoviny18,78 g
Tuky8,55 g
Vláknina28,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy389,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme 200 ml vody, osladíme, přidáme hřebíčky, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vaříme zhruba pět minut. Krok 2: Poté vyjmeme hřebíček, pak hmotu párkrát projedeme šťouchadlem na brambory, aby některá jablka byla rozdrcena a některá ještě pevná. Krok 3: Pudinkový prášek rozmícháme ve 400 ml studené vody a vlijeme do jablečné směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba dvě minuty. Krok 4: Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme vrstvou piškotů, zalijeme třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvoříme další vrstvy. Dáme do ledničky vychladnout a ztuhnout. Krok 5: Po ztuhnutí opatrně vyklopíme a podáme třeba se šlehačkou.

TIP: 15 osvědčených receptů na jablkové moučníky

Zveřejněno 15. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jablkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6K7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený jablkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6K7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám obdobně-přidávám své fotky.Neva??:-*

dělám tento recept již několik let a je u nás tak oblíbený, že někdy skoro nestihne pořádně zatuhnout:yes::-p

V S.Irsku jsem nesehnala piskoty, ale nahradila jsem je zazvorovymi susenkami.

já želatinu dělám jedině z kompotovky,mnammnam!;-);-)

Nepečené moučníky nemají chybu. Kdysi jsme želatinu dělali pouze z kompotové šťávy. Byl to takový sezónní hit.;-):yes:

Tématické fráze:
jablkový dort za studena, jablkový dort, jablkový dort s pudinkem, jablkový dort s pudinkem a piškoty za studena, nepečený dort, nepečený dort z jablek, nepečený jablečný dort, nepeceny jablkovy kolac, jablečný dort za studena, jablkový koláč nepečený, jablkovo pudinkovy dort, jablkový pudinkový dort, studený jablkový dort, nepečený jablkový koláč s pudinkem, jablkový koláč s pudinkem nepečený, pudinkový dort s jablky, jablkový dort recept, jabkový dort, dort za studena s jablky, dort z jablek za studena

Suroviny:
jablko, cukr krystal, koření hřebíček, pudink vanilkový, piškoty dětské, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu