 
		
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 755 kJ / 1 854 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 21,03 g | 
| Tuky | 176,03 g | 
| Vláknina | 21,00 g | 
| Cholesterol | 140 mg | 
| Sodík | 3,25 g | 
| Sůl | 8,00 g | 
| Sacharidy | 43,13 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Srnčí krk odblaníme a očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky.  Do větší pánve si dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme nakrájenou cibuli, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale „zlaté“.
	Krok 2: Srnčí krk obalíme v koření a celý vložíme do pánve na opečenou cibuli se slaninou, a zprudka necháme krk zatáhnout. Jakmile se krk na celém povrchu zatáhne, tak ho přendáme do připraveného pomalého hrnce (dále jen PH) a dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a zapneme na program HIGH. Připravujeme zcela do měkka cca 5 hodin.
	Krok 3: Jakmile je maso na krku zcela měkké, tak celý krk z PH opatrně vyjmeme, a necháme tak vychladnout, aby se dalo maso obrat od obratlů. Mezitím si velmi silnou šťávu dohustíme tak, že přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky. Vše společně ponorným mixérem rozmixujeme a následně přecedíme.
	Krok 4: Omáčku na mírném ohni lehce provaříme asi 10-15 minut. Závěrem dochutíme oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 18. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Srnčí krk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5XrA
Moje poznámka
					 
				
Srnčí krk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5XrA
Nejnovější recepty
	
			 
	
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno 28. 10. 2025 16:48:57
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 20 minutami
	
			 
	
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 1 hodinou
	
			 
	
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 2 hodinami
	
			 
	
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
	
			 
	
	
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 5 hodinami
	
			 
	
	
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 5 hodinami
	
			 
	
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 6 hodinami
	
			 
	
	
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 6 hodinami
	
			 
	
	
Cookies s čokoládou
SofieA před 7 hodinami
	
			 
	
	
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							srnčí krk recept, 
						
						
							srnčí krk recepty, 
						
						
							srnčí krk, 
						
						
							srnčí maso krk recepty, 
						
						
							recept na srnčí krk, 
						
						
							pečený srnčí krk, 
						
						
							recept srnčí krk, 
						
						
							recepty na srnčí krk, 
						
						
							pečený dančí krk, 
						
						
							recepty ze srnčího krku, 
						
						
							srnčí krk na víně, 
						
						
							recepty srnčí krk, 
						
						
							srncí krk pečený, 
						
						
							recept na peceny srnci krk, 
						
						
							srnčí maso recepty z krku, 
						
						
							srnčí krk  recepty, 
						
						
							srncikrk, 
						
						
							srnčí maso recepty, 
						
						
							připrava srnčího krku, 
						
						
							srnčí
						
					
						Suroviny:
						
							krk srnčí, 
						
						
							špek uzený, 
						
						
							vývar, 
						
						
							cibule, 
						
						
							koření divočina, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sádlo vepřové, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (6)
Děkuji za zpětnou vazbu
Jsem rád, že chutnalo
No, nevím, nevím...
Fakt to bylo srnčí?
Možná jako předkrmeček, nebo mezichod...
(PH nemám, ale srnčí už je na cestě; nééé, že jsem ho "trefil", ale je na sváteční oběd objednané..., tak rcp vyzkouším)