Kynuté knedlíky
Kynutý houskový knedlík je klasickým pokladem české kuchyně, který dokáže spojit tradici s jedinečnou chutí a nadýchanou konzistencí. Hodí se k omáčkám, pečeným masům nebo jen tak opečený s vejci.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 278 kJ / 1 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,33 g |
| Tuky | 16,52 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 214 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, k nim rozklepneme vejce a vlijeme to vše do mouky smíchané se solí. Zaděláme těsto, mléka dáme podle potřeby. Nakonec do něj zapracujeme na kostičky nakrájenou housku. Mísu překryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozdělíme na poloviny, z každé poloviny uděláme bochánek, který pak rozválíme do šišky. Přikryjeme utěrkou a ještě necháme opět kynout.
Krok 3: Pak připravíme největší kastrol jaký máme, přes něj napneme čistou větší utěrku a uvážeme k uchům. Do kastrolu nalijeme vodu a uvedeme do varu. Přitom kastrol přiklopíme druhým kastrolem.
Krok 4: Pak na horkou utěrku položíme šišky knedlíků a vaříme 30-35 minut.
Pak zkoušíme špejlí, zda jsou uvnitř uvařené. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme a silnou nití nakrájíme na plátky.
Pak zkoušíme špejlí, zda jsou uvnitř uvařené. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme a silnou nití nakrájíme na plátky.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXR
Moje poznámka
Kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OXR
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 51 minutami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 2 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 53 minutami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 2 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 2 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 3 hodinami
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 3 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Saphena před 3 hodinami
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 6 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 7 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 8 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 8 hodinami
Tématické fráze:
kynute knedliky,
kynutý knedlík,
kynutý knedlík recept,
kynutý knedlík recept výborný,
knedlik kynuty,
kynutý knedlík bez housky,
kynuté knedlíky bez housky,
kynutý knedlíky bez housky,
recept na kynuté knedlíky,
kynuté knedlíky recept,
výborné kynuté knedlíky,
knedlíky kynuté,
kynute knedlik,
kynutéknedlíky,
recept na kynutý knedlík,
kynutý knedlíky,
kynute knedliky bez housek,
kynuté šišky,
kinute knedliky,
kynuti knedlik
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
droždí čerstvé,
mléko,
houska,
sůl
Komentáře (18)
Ať dělám,jak dělám knedlík mi příjde suchý.Nemám něco ubrat nebo přidat?Mléko dávám 250 ml.
Dík
Pokud tam dám rohlík/housku tak klidně i 300 ml