Lahůdkové droždí TEBI
Směs na ochucení pokrmů ze směsi oleje a lahůdkového droždí. Seženete ho v prodejnách se zdravou výživou, nebo větších obchodech. Má široké využití v teplé i studené kuchyni a také velmi dobře zvýrazní chuť jídla.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Moje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 34 minutami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 2 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 8 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 21 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 21 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 11 minutami
Světlý korpus
Myroslava před 29 minutami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 1 hodinou
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 2 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 2 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 3 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 4 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 4 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 6 hodinami
Tématické fráze:
lahúdkové droždí recepty,
lahudkove drozdi,
lahůdkové kvasnice,
tebi,
lahůdkové droždí albert,
tebi droždí,
droždí tebi,
lahůdkové droždí recept,
lahudkové droždí diskuze,
co je lahůdkové droždí,
tebi kvasnice,
recepty z lahůdkového droždí,
sušené lahůdkové droždí,
recepty z droždí,
lahůdkové sušené droždí,
pomazánka z lahůdkového droždí,
řízky v lahůdkovém droždí,
lahudkové droždí nejlepší recepty,
recept lahůdkové droždí,
tebi recepty
Suroviny:
droždí lahůdkové,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Také používám Tebi i bez jakéhokoliv oleje
No ale toto, podle rcp, je něco úúúplně jiného...
Díky za zprávu
Jedná se o inaktivované kvasnice.
No, raději z nich nezkoušejte péci nic kynutého
No, s tím vaším olivovoolejovým nechutenstvím... tak to je tedy zajímavé...
U nás to bylo opačně: my se k EVOO museli propít
Napřed s ním maminka dělala jako se šafránem... To byl tehdy Tuzexový DANTE v plechu a přidávala ho jen na "ovonění" stolního oleje při smažení vánočního kapra... Po 68. jsme si něco sem tam dovezli, když se podařilo vycestovat... Až po "sametu" ho vozíme po kanystrech a přešli jsme z jemného toskánského a aromatický z Kampánie
Jistěže lze k TEBI použít i jiné mazivo
Převeliká mňamka
Už se těším, až u nás budou mezi svátky kačení hody...
Ale mrknu se i jinde ve městě, ve Zdr.výživě nebo Lídlu bych asi o něj zakopnout měla.
Mám jen dotaz: je nutný olivový olej? Nestačil by i kvalitní slunečnicový případně jiný speciální, např. oříškový? V poslední době nám prostě olivový olej přestal chutnat - a to mluvím o kvalitních značkách, takže jsme ho prozatím vyřadili.