Nejlepší dřevěnický štrúdl
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl, nebo chcete-li závin. Zkuste pro jednou místo listového těsta šlehačkové.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 101 kJ / 4 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,73 g |
Tuky | 281,33 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 373,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracujeme v těsto a necháme odpočinout. Máslo můžeme nechat mírně změknout v mikrovlnce, aby se těsto dobře dělalo.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nastrouháme jablka.
Krok 3: Vyválíme z těsta plát, pokryjeme jablky, cukrem a skořicí a zavineme. Zavineme ho jen jako jednu vrstvu (jen ho přeložíme), je to tedy velmi nízký štrúdl a těsto uvnitř není příliš nasáklé jablky.
Krok 4: Štrúdl položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, než lehce zrůžoví, přibližně 20 minut.
Zveřejněno 15. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Moje poznámka
Nejlepší dřevěnický štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7GE
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 47 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 53 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 54 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Tématické fráze:
nejlepší těsto na štrůdl,
nejlepší jablkový štrůdl,
štrůdl ze šlehačky,
vynikající štrůdl,
šlehačkové těsto na štrůdl,
těsto na štrůdl ze šlehačky,
dobrý štrúdl,
štrůdl,
štrůdl recept,
šlehačkový štrúdl,
jak zavinout štrůdl,
štrudl od babičky ze šlehačky,
drevnicky strudl,
výborný štrůdl,
na kolik stupnu pect strudl,
nejlepší štůdl,
recept na štrůdl ze šlehačky,
těsto na štrůdl,
recept na dobrý štrůdl,
jablečný štrůdl ze šlehačky
Suroviny:
mouka hladká,
žloutek,
smetana ke šlehání,
máslo,
jablko,
skořice,
cukr
Komentáře (64)
No, vy račte být moje krevní skupina
Heduska007:
Peču z podobného, ale dražšího těsta
Po upečení jsou štrúdle "tvrdé", ale u nás tomu říkáme že jsou KŘEHKÉ
Pékávám 8 ks z 1kg mouky a posléze, bohužel, štrúdle trochu změknou.