Opluskance
Opluskance jsou tradičním sladkým pokrmem ze Slovácka. Jde o jakousi podobu halušek z polohrubé mouky, které uvaříme ve vodě a při servírování je doplníme pikantními povidly a mákem. Samozřejmě nesmíme zapomenout na jejich polití rozpuštěným máslem.
Postup přípravy
Krok 1: Z vejce, mouky, soli a mléka umícháme polotuhé těsto.
Krok 2: Buď přes haluškovač nebo vykrajováním malou lžičkou zaváříme do vřící osolené vody maličké nočky.
Krok 3: Když vyplavou, jsou hotové a scedíme je.
Krok 4: Na talíři do nich vmícháme povidla, posypeme je mletým mákem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 19. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opluskance
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mx33
Moje poznámka
Opluskance
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mx33
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
zasmurany regiment,
ušmouraný regiment,
pekařská bída,
pupáčky,
pupáky s mákem,
opekance- pupáky recept,
pupáčky s jablky,
kuchařka tradičních pokrmů na slovácku-recepty,
pekařská bída s jablky,
slovenské pupáčky,
pupáky recepty,
slovacko recept s makem,
pupacky s mákem,
pupáky recept,
josefina havlínová,
popluskance,
ušmouraný,
recept zašmúraný regiment,
pupáky s mákem recept,
pupáky z z polohrubé mouky
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
mléko,
povidla švestková,
mák mletý,
máslo
Komentáře (32)
cathleen:
cathleen:
1974andrea: Andri, asi ano. Noků i nočků potkávám hodně druhů, liší se jen v drobnostech nebo (jako tady) v příloze. Ale moc dobré jsou pokaždé
spagetka: pokud je opravdu znáš, mrzí mě, že sem pro nás nepřidáš spíš tahle stará, jednoduchá jídla...než pokrmy se spoustou druhů koření (často se chuťově bijícího), podlité vínem, které asi udělá málokdo.
V jednoduchosti je krása
cathleen: díky za připomenutí tuhle variantu jsem nedělala už hooodně dlouho, stejně ty staré recepty jsou nej...