Slovenské pirohy
Oblíbeným pokrmem ve východní Evropě jsou pirohy. Ty slovenské, zná většina z nás plněné brynzou, ale naplnit je můžete i povidly, nebo tvarohem. Podáváme je posypané křupavou strouhankou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 312 kJ / 6 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,79 g |
Tuky | 249,86 g |
Vláknina | 31,80 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 774,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Moje poznámka
Slovenské pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vozm
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Tématické fráze:
těsto na pirohy,
pirohy recept,
pirohy,
recept na slovenské pirožky,
slané pirohy,
pirohy s povidly,
slovenske recepty,
slovenské pirožky,
pirohy na sladko,
slovenská jídla,
recept na pirohy,
povidlové pirohy,
pirohy s marmeládou,
pirohy s mákem,
slovenské jídlo,
slovenské jídla,
slovenske pyrohy,
recept pirohy,
cesto na pirohy,
pirohy s povidlím
Suroviny:
mouka hrubá,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková,
sůl,
máslo,
strouhanka
Komentáře (19)
Severný Šariš a smer k Ukrajine - tam sa robia, rovnako ako na Spiši, pirohy slané, plnené zemiakovou alebo bryndzovou, prípadne aj tvarohovou plnkou, ale slanou. Polievajú sa roztpraženou slaninou, niekde aj s cibuľkou. A viem, o čom hovorím, som z východu
A poctivo sa lepia, u nás sa vraví "Pirohy o 3 rohy".