Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 848 kJ / 7 134 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 423,09 g | 
| Tuky | 426,67 g | 
| Vláknina | 51,30 g | 
| Cholesterol | 1,70 g | 
| Sodík | 13,80 g | 
| Sůl | 34,09 g | 
| Sacharidy | 376,65 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.
	Krok 2: Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu.
	Krok 3: Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme.
	Krok 4: Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a orestujeme. Směs na bramborák rozetřeme na placku (cca o třetinu větší než kuřecí řízek) v rozpálené pánvi a osmahneme. Na placku položíme kuřecí řízek a ten překryjeme těstem a rozetřeme rovnoměrně přes celou placku. Otočíme na pánvi a osmahneme dozlatova.
	Krok 5: Řízek v bramboráku zasypeme strouhaným sýrem a podáváme. Kdo chce, může si jako přílohu osmahnout pár brambůrek. Na talíři ozdobíme zeleninou podle chuti a hodí se i tatarská omáčka.
Zveřejněno 30. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jemnický řízek v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBVM
Moje poznámka
					
				
Jemnický řízek v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBVM
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							řízky v bramboraku, 
						
						
							rizek s bramborakem, 
						
						
							přílohy k bramborákům, 
						
						
							rizek bramborak, 
						
						
							domažlický řízek
						
					
						Suroviny:
						
							olej, 
						
						
							sýr eidam, 
						
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							brambory, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							vejce, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
Komentáře (4)