Langoše (na týden)
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,50 g |
Tuky | 55,30 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 5,92 g |
Sůl | 14,75 g |
Sacharidy | 765,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto.
Krok 2: Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku). Použít se dá už druhý den.
Krok 3: Nožem ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymažeme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se není nutné bát, langoše se v něm přece pak i smaží). Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné.
Krok 4: Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat dle chuti.
Krok 5: Můžeme je připravit na sladko – potřít je marmeládou, nebo zvolit slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.
Zveřejněno 11. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Moje poznámka
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Tématické fráze:
langoše recept,
langoše do lednice,
recept langoše,
recept na langoše,
langoše z lednice,
langoše recepty,
těsto na langoše v lednici vydrží,
recept langose i na druhy den,
měkké langoše,
recepty na langoše,
jak delat langose,
nejlepší langoše recept,
langoše ze sacku,
těsto na langoše které vydrží v lednici,
langoše těsto do lednice,
langoše co vydrží v lednici,
langoše,
langoše kynuté v lednici,
langoše lednice,
měkký langoš
Suroviny:
mléko,
smetana,
mouka hladká,
droždí,
sůl
Komentáře (23)
marcela: vidíš - a já zásadně
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.