Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená zelenina s míchanými vejci

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 270 kJ /
1 021 kcal
Bílkoviny38,42 g
Tuky80,66 g
Vláknina9,05 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,02 g
Sacharidy30,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme. Krok 2: Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme. Krok 3: Osolíme,opepříme, přidáme muškátový oříšek a 6 lžic vývaru. Přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 8 minut. Krok 4: Mezitím nakrájíme slaninu na drobné kostičky a ve druhé pánvi ji necháme vyškvařit do zlatavé barvy. Přidáme rozklepnutá vejce, bylinky, špetku soli a za stálého míchání necháme srazit. Krok 5: Míchaná vejce přidáme do pánve s podušenou zeleninou, opatrně promícháme a podáváme.

Zveřejněno 10. 3. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Zeleninu také můžeme nakrájet nožem na tenké nudličky a poté podusit na skus.

Pokud nechceme slaninu, vejce osmažíme na másle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0jv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W0jv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem děkuji:-K

AniCiz:Aničko,jsem velice spokojená.Dokonce se na něm i bezvadně krájí zelí.Nudličky jsou hezky stejné a také to dobře vypadá:-K

:-)):-DZelenina jakkoli jÓ!:-)):-))

:-K Aničko,jak jsi spokojena s tím spiralizérem?,nudličky jako malované máš:-*:-K:-K:-K

Moc pěkné a zajímavé :yes::yes:

moc pěkný bodík posílám:yes:

Tématické fráze:
dušena zelenina na másle, dušená zelenina na másle recept, dušená zelenina, zelenina s vejci, dušená zelenina recept, dušená zelenina s vejcem, dušená zelenina s vajíčkem, recepty dušená zelenina, dušená mrkev s vejcem, zelenina s vejcem, recept dušená zelenina na másle, dušená zelenina recepty, dusenazelenina, zelenina dusena na masle, brambory vejce dušená zelenina, zelenina s míchanými s vejci, dusena zelenina postup, míchané vajíčka se zelenina, vejce zelenina recepty, dušená zelenina se smetanou

Suroviny:
brambory, kedlubna, mrkev, máslo, olej, vývar masový, strouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, sůl, bylinky zelené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu