Manželův pikantní guláš

Hovězí maso Doba přípravy: se vším asi 120 minut 35 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: se vším asi 120 minut 35 názorů

Suroviny

800 g hovězí maso na guláš
100 g rajského protlaku
2 lžíce pikantního kečupu (já použila vlastní dělaný bez cukru a s troškou chilli kapek a fefreronky)
cibule (do objemu masa - oloupaná a nakrájená na kostičky)
2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
1 porek bílá část nakrájený na kolečka
1 vrchovatá lžíce maďarské gulášové papriky
1 zarovnaná PL papriky na perkelt
špetka majoránky
chilli (lze vynechat)
bílý pepř
sůl - vše dle chuti
vývar
cca 2 PL opražené hladké mouky na zahuštění
Olej nebo jiný vhodný tuk na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi a tuku zpěníme cibuli a pórek, rozvoníme česnek.

  2. Vhodíme očištěné maso a prudce orestujeme došeda, hned vhodíme papriku a pečlivě promícháme.

  3. Podlijeme vyvarem do výšky masa a velmi pomalu dusíme do měkka - podle kvality masa to trvá až 80 min.(i více bez tlakového hrnce). Mícháme a kontrolujeme tekutinu.

  4. Asi po 60 minutách vhodíme zbylé koření, přidáme protlak a kečup a dodusíme do měkka.

  5. Vedle na pánvi opražíme mouku do ořiškově hnědé a zahustíme omáčku - provaříme asi 10 minut - déle nemusíme, když je mouka opražená a odstavíme. Necháme asi 5 minut a dochutíme dle naší chuti.

  6. Promícháme a necháme ještě 10 min. na spojení chutí.

  7. Příloha - těstoviny, ale i rýže, knedlíky, brambory. Zdroj: Kuchařka mlsného manžela

Poznámka od kuchařky

Tento gulášek mi včera uvařil manžel, je jemně pikantní (jasně že guláš), ví, že já nerada a ani teď nesmím nic ostrého, takže se krotil, sobě samozřejmě pak přiostřil. Druhý den je pěkně rozleželý a ještě lepší ;-)

Tento gulášek z hovězího masa jsem tu neobjevila, takže přidávám

Komentáře k receptu Manželův pikantní guláš

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • Jana Pá Jana Pá

    bez komentáře:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jana Pá: nemáš se za co omlouvat!!!! Fakt to bylo napsaný dohromady a když si zareagovala, už to bylo opravený - neřeš to;-);-);-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Asi jsem udělala chybu;-):-D a paní J.R. se omlouvám, že opravdu jsem asi "chápavá";-) i když si myslím, že autorka myslela, že jsem "nechápavá";-):-O:-D, spagi promiň:yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jana Pá: ty jsi vůbec chápavá!!:-D:-D:-D Já vím taky, co je to PL, ale bylo to napsáno dohromady, PLpaprika" jen jsem se pokusila upozornit, že to není úplně dobře napsáno.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Gulášek má pěknou barvu:yes:, vypadá:-p a příspěvek na téma, co je to PL :-?, sice recepty nedávám, ale to už jsem pochopila:-))a jak je "servirováno"-nevidím problém:-)), bodík jsem poslala a manželovi posílám :-K (tj.hubička):-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+18:yes:Dobrým gulášem nepohrdnu nikdy;-):-*

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    spagi - takový gulášek je výborný:-D:yes: dávám také kečup, už pro tu nádhernou barvu gulášků a jestli mi někdo chce tvrdit, že teplý kečup je sladký, tak mám asi zvláštní chuťové pohárky - protože mě připadá opravdu kyselý. No studený kečup, ten je opravdu sladkokyselý. A já do každé omáčky dávám zcela úmyslně lžičku cukru - mám totiž vyzkoušeno, že veškeré koření se rychleji rozvoní a rozleží. Takže pokud nechceš kečup nedávej kečup a je to:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    AntoninZ:dobře, doupravím ;-);-)
    Andrejko, ono té cibule je vlastně objemově, aby pokryla maso, asi to je blbě napsaný (800 g, tedy skoro celé kilo ji určitě nebylo :-O;-),počkej upravím:yes::yes:
    Jo to je tak,když si to člověk neuvaří a nenapíše suroviny sám, takhle chodím za mužem a nadávám, proč si to nenapsal ;-):-D:-D:-D - že prý to je přece jasný :-O:-O:-)):-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    AntoninZ:Já osobně jí také tolik nedávám;-)

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    1974Andreo, já to slyšel taky, pak mně mistři upozornili, že to je špatně, dávat tak nejvýš jednu třetinu, objemově. ALE: někdo má rád guláš sladší, někdo míň, každý jsme jiný.
    Špagetko, pokud dobře čtu nepíšeš tam že je to kečup doma dělaný a bez cukru. Běžný občan sáhne do lednice po kečupu jakémkoli a pak se diví. Takhle beru kritiku kečupu zpět.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    AntoninZ:Já slyšela, že kolik masa, tolik cibule. Ovšem není to prý na váhu, ale podle objemu;-).

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Špagi, kdybys půjčovala manžela, tak se hlásím:-D vypadá moc dobře.....samo, že guláš:-D:-D:-))dávám bodíka a ukládám,v pátek předložím svému pantátovi:-)):yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jana Remkova: PL je polévková lžíce. Nevím, jak jsi přišla na mikrovlnku :-O:-O:-O, tohle se vařilo i ohřívalo normálně na sporáku ;-), navíc fotím jídlo pro jídlo, nejdu s fotkou do mezinárodní soutěže ;-);-);-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: pikantní guláš pikantní hovězí guláš guláš pro 30 lidí guláš pro 10 osob guláš pro 50 lidi pikantní vepřový guláš guláš pro 20 osob kolik masa na guláš guláš pro 10 lidí gulaš pro 30 osob hovězí guláš pro 30 osob guláš pikantní guláš pro 50 osob hovězí guláš pikantní kolik masa na guláš pro 30 lidí guláš pro 20 lidí guláš pro 60 lidí hovězí guláš pro 10 osob pikantní kuřecí gulas guláš pro 30 lidí