Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 576 kJ / 4 918 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 49,30 g | 
| Tuky | 443,25 g | 
| Vláknina | 30,75 g | 
| Cholesterol | 883 mg | 
| Sodík | 324 mg | 
| Sůl | 0,90 g | 
| Sacharidy | 167,45 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme.
	Krok 2: Vychladlé dáme do lednice, nejlépe do druhého dne proležet. Chutě se lépe propojí.
	Krok 3: Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme. Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort.
Zveřejněno 14. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
Moje poznámka
					
				
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 38 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 41 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							parizsky krem z mascarpone, 
						
						
							pařížský krém s mascarpone, 
						
						
							pařížský krém bez másla, 
						
						
							pařížský krém, 
						
						
							zdravy parizsky dort, 
						
						
							pařížský krém do dortu, 
						
						
							pařížský krém bez šlehačky, 
						
						
							pařížský krém recept, 
						
						
							potahování patrového dortu, 
						
						
							pařižsky krem z maskarpone, 
						
						
							trochu zdravější pařížský krem, 
						
						
							krém bez másla, 
						
						
							krém na dort bez másla a bez šlehačky, 
						
						
							svatebni parizsky dort, 
						
						
							recept na pařížský krém, 
						
						
							parizsky dort bez cukru, 
						
						
							aby slehacka udrzela tvar, 
						
						
							pařížský šlehačka na svatební dort, 
						
						
							pařížský krem z kvalitní cokolady, 
						
						
							paříž krém s mascarpone
						
					
						Suroviny:
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							šťáva třtinová sušená, 
						
						
							kakao, 
						
						
							čokoláda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							máslo kakaové
						
					
	
			
	
	
Komentáře (6)
To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,