Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka z mazance s jahodami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 833 kJ /
438 kcal
Bílkoviny22,08 g
Tuky37,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 76 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu. Krok 2: V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků mléčnou směs. Krok 3: Promícháme a nalijeme do připravených nádob, misek či jedné velké zapékací mísy. Krok 4: Každou misku polijeme směsí a přidáme na plátky nakrájené jahody. Posypeme trochu cukrem a zapečeme asi 20 minut na 200 °C. Hotové posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 27. 3. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde: http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z mazance s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nj3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka z mazance s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nj3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zemlbaba z mazance, zbylý mazanec, zbylí velikonoční mazanec, co ze zbylého mazance

Suroviny:
mazanec, smetana, mléko, cukr, lusk vanilkový, žloutek, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu