Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,87 g |
| Tuky | 30,53 g |
| Vláknina | 19,70 g |
| Cholesterol | 921 mg |
| Sodík | 10,29 g |
| Sůl | 21,14 g |
| Sacharidy | 137,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu.
Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k varu.
Do vývaru přidáme galangal/ zázvor nakrájený na plátky, citronovou trávu (odstraníme kořen, plochou nože podrtíme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky) a limetkové lístky. Necháme povařit zhruba 10 minut. Krok 2: Přidáme krevety, chilli pastu a rybí omáčku a vaříme zhruba 4 minuty.
Přidáme houby a vaříme dalších zhruba 8 minut.
Přidáme chilli papričky a cherry rajčátka a lehce povaříme, už tak maximálně minutku. Vypneme sporák. Krok 3: Podle chuti přidáme limetkovou šťávu, případně ještě rybí omáčku. Vmícháme kondenzované mléko, ochutnáme, a přidáme případně ještě limetkovou šťávu či rybí omáčku dokud to „není ono“.
Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k varu.
Do vývaru přidáme galangal/ zázvor nakrájený na plátky, citronovou trávu (odstraníme kořen, plochou nože podrtíme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky) a limetkové lístky. Necháme povařit zhruba 10 minut. Krok 2: Přidáme krevety, chilli pastu a rybí omáčku a vaříme zhruba 4 minuty.
Přidáme houby a vaříme dalších zhruba 8 minut.
Přidáme chilli papričky a cherry rajčátka a lehce povaříme, už tak maximálně minutku. Vypneme sporák. Krok 3: Podle chuti přidáme limetkovou šťávu, případně ještě rybí omáčku. Vmícháme kondenzované mléko, ochutnáme, a přidáme případně ještě limetkovou šťávu či rybí omáčku dokud to „není ono“.
Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 2. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajská polévka TOM YAM GOONG
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE61
Moje poznámka
Thajská polévka TOM YAM GOONG
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE61
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 6 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 7 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 11 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 12 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 12 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 13 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 13 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 14 hodinami
Tématické fráze:
tom yam polévka,
thajská polévka tom yam,
tom yam,
polevka tom yam,
tom yam goong,
tom yam recept,
recept tom yam,
tom kha goong,
tom yam pasta,
thajská polévka,
tomyam,
thajské polévky,
polevka thom yam,
recept na tom yam,
recept tom yam kuřecím masem kokosové mleko,
tom jam polévka,
thajská polévka tom yam s kokosovým mlékem,
tom.yam polevka,
thom yam,
kurecí tom yam
Suroviny:
krevety,
vývar kuřecí,
galangal,
tráva citronová,
limetka,
hlíva ústřičná,
pasta chilli,
omáčka rybí,
šťáva limetková,
chilli paprika čerstvá,
mléko kondenzované,
likér cherry,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)