Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,87 g |
| Tuky | 30,53 g |
| Vláknina | 19,70 g |
| Cholesterol | 921 mg |
| Sodík | 10,29 g |
| Sůl | 21,14 g |
| Sacharidy | 137,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu.
Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k varu.
Do vývaru přidáme galangal/ zázvor nakrájený na plátky, citronovou trávu (odstraníme kořen, plochou nože podrtíme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky) a limetkové lístky. Necháme povařit zhruba 10 minut. Krok 2: Přidáme krevety, chilli pastu a rybí omáčku a vaříme zhruba 4 minuty.
Přidáme houby a vaříme dalších zhruba 8 minut.
Přidáme chilli papričky a cherry rajčátka a lehce povaříme, už tak maximálně minutku. Vypneme sporák. Krok 3: Podle chuti přidáme limetkovou šťávu, případně ještě rybí omáčku. Vmícháme kondenzované mléko, ochutnáme, a přidáme případně ještě limetkovou šťávu či rybí omáčku dokud to „není ono“.
Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k varu.
Do vývaru přidáme galangal/ zázvor nakrájený na plátky, citronovou trávu (odstraníme kořen, plochou nože podrtíme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky) a limetkové lístky. Necháme povařit zhruba 10 minut. Krok 2: Přidáme krevety, chilli pastu a rybí omáčku a vaříme zhruba 4 minuty.
Přidáme houby a vaříme dalších zhruba 8 minut.
Přidáme chilli papričky a cherry rajčátka a lehce povaříme, už tak maximálně minutku. Vypneme sporák. Krok 3: Podle chuti přidáme limetkovou šťávu, případně ještě rybí omáčku. Vmícháme kondenzované mléko, ochutnáme, a přidáme případně ještě limetkovou šťávu či rybí omáčku dokud to „není ono“.
Na závěr posypeme čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 2. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajská polévka TOM YAM GOONG
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE61
Moje poznámka
Thajská polévka TOM YAM GOONG
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE61
Nejnovější recepty
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno 17. 12. 2025 10:14:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 2 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 2 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 16 hodinami
Tématické fráze:
tom yam polévka,
thajská polévka tom yam,
tom yam,
polevka tom yam,
tom yam goong,
tom yam recept,
recept tom yam,
tom kha goong,
tom yam pasta,
thajská polévka,
tomyam,
thajské polévky,
polevka thom yam,
recept na tom yam,
recept tom yam kuřecím masem kokosové mleko,
tom jam polévka,
thajská polévka tom yam s kokosovým mlékem,
tom.yam polevka,
thom yam,
kurecí tom yam
Suroviny:
krevety,
vývar kuřecí,
galangal,
tráva citronová,
limetka,
hlíva ústřičná,
pasta chilli,
omáčka rybí,
šťáva limetková,
chilli paprika čerstvá,
mléko kondenzované,
likér cherry,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)