Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 380 kJ / 4 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,60 g |
Tuky | 271,95 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 603 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 519,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme si 5 šťastných vajec. Nejdříve se zeptejte, jestli jsou opravdu šťastná. Pokud odpoví: ,,Ne", tak je rozhodně nepoužívejte. Pokud 5 vajec odpoví: ,,Ano", oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Musíme to hezky šlehat ze všech stran. Přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Nejlépe tak, aby z toho pěna nakonec vůbec nebyla.
Dáme péct na 15 minut by očko do rozehřáté trouby na 180 °. Krok 2: Než se udělá piškot, do mléka zašleháme mouku. Určitě ji nepřidáváme postupně, ale rovnou to tam flákneme. Ať to lítá. Šup, šup. Vaříme do zhoustnutí nebo spíše do zdrcnutí. Necháme pořádně vychladit, někde hezky venku na parapetu.
Mezitím si vyšleháme máslo, které je pěkně ztvrdlé ještě z lednice, s cukrem. Na to máslo prostě nečekejte až změkne. Čas letí a čas jsou peníze. Přidáme vanilkový cukr a po lžičkách nebo to tam rovnou hoďte, zašleháme moučnou kaši. A ta je vážně, nádherně zdrclá.
Rozehřejeme si čokoládu a obvykle se dává pár kapek rumu. Jenže, na co otevírat flašku kvůli pár kapkám. Takže tam hezky nalijeme by očko a by jazýček tři velké panáky rumu a zbytek vypijeme. Krok 3: Nakonec na upečený piškot natřeme krém a čokoládovou polevu. Jelikož, vše se roztéká a teče všude kolem, udělá nám to zajímavý efekt na piškotu. Aby nic nebylo tak vidět. Tak trochu skryto, tak polevu ještě dostatečně moc posypeme kokosem.
Rada pro Vás. Tu buchtu, raději ani z ledničky nevytahujte, ale je vážně dobrá. Takže, Bon Apetit. :-)
Dáme péct na 15 minut by očko do rozehřáté trouby na 180 °. Krok 2: Než se udělá piškot, do mléka zašleháme mouku. Určitě ji nepřidáváme postupně, ale rovnou to tam flákneme. Ať to lítá. Šup, šup. Vaříme do zhoustnutí nebo spíše do zdrcnutí. Necháme pořádně vychladit, někde hezky venku na parapetu.
Mezitím si vyšleháme máslo, které je pěkně ztvrdlé ještě z lednice, s cukrem. Na to máslo prostě nečekejte až změkne. Čas letí a čas jsou peníze. Přidáme vanilkový cukr a po lžičkách nebo to tam rovnou hoďte, zašleháme moučnou kaši. A ta je vážně, nádherně zdrclá.
Rozehřejeme si čokoládu a obvykle se dává pár kapek rumu. Jenže, na co otevírat flašku kvůli pár kapkám. Takže tam hezky nalijeme by očko a by jazýček tři velké panáky rumu a zbytek vypijeme. Krok 3: Nakonec na upečený piškot natřeme krém a čokoládovou polevu. Jelikož, vše se roztéká a teče všude kolem, udělá nám to zajímavý efekt na piškotu. Aby nic nebylo tak vidět. Tak trochu skryto, tak polevu ještě dostatečně moc posypeme kokosem.
Rada pro Vás. Tu buchtu, raději ani z ledničky nevytahujte, ale je vážně dobrá. Takže, Bon Apetit. :-)
Zveřejněno 19. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosy naměkko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxxz
Moje poznámka
Kokosy naměkko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xxxz
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 4 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 4 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 4 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 4 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 5 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 7 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 8 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 9 hodinami
Tématické fráze:
změkne kokos,
namekko,
velké kokosy,
kokosy,
proč kokosky ztvrdly,
jak změkne mletý kokos,
kpkosy,
ztvrdlé kokosky,
kokosky šup šup,
co ze ztvrdlých kokosek,
jak uvařit kokos,
apetytr buchta šup šup,
sušenky naměkko recept,
buchta lita slehackou a sypana kokosem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
ořechy mleté,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
rum,
čokoláda na vaření,
kokos strouhaný
Komentáře (14)